Bekijk trailer

beyond_words_-_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Beyond Words

Een advocaat uit Berlijn kan zijn Poolse wortels niet langer ontlopen in Urszula Antoniaks stijlvolle nieuwe film, geschoten in beeldschoon zwart-wit. De perfect geïntegreerde immigrant belandt in een persoonlijke crisis.

De jonge advocaat Michael is een graag geziene gast in de hippe Berlijnse restaurants, bars en clubs. Hij is na de dood van zijn moeder geëmigreerd uit Polen en probeert angstvallig zijn accent te verbergen. Michaels leven wordt overhoop gehaald wanneer een groezelige Poolse bohemien voor de deur staat en beweert zijn vader te zijn. Vader en zoon - twee complete vreemdelingen - brengen samen een weekend door, heen en weer geslingerd tussen empathie, afwijzing en wantrouwen. Nu Michael zijn wortels niet meer kan negeren, lijkt een persoonlijke crisis onvermijdelijk. Na zijn vaders vertrek realiseert Michael zich dat hij niet zomaar kan terugkeren naar zijn oude leven in Berlijn. 

Urszula Antoniak maakte eerder indruk met haar veelbekroonde debuut Nothing PersonalCode Blue en Nude Area, stuk voor stuk films met een uitgesproken filmstijl. Beyond Words is geschoten in beeldschoon, sfeervol zwart-wit, en zit vol dubbele lagen. Voor haar film gebruikte ze haar eigen levensgeschiedenis - ze is Poolse, opgegroeid in Nederland. Dertien jaar geleden vatte ze al het plan op om Beyond Words te maken, zonder script en met veel improvisatie, in haar woorden een film 'over een perfect geïntegreerde immigrant en immigratie als state of mind'. 

...fraai...vangt veel in beelden en sfeer... (**** NRC Handelsblad)

...Intelligente, urgente speelfilm... (**** VPRO/Cinema.nl)

...fraai...sterk gespeeld...treffend... (De Volkskrant)

voor 20 jan 2018 10:45

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie