Bekijk trailer

official_trailer_english_from_business_to_being

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

BFFE – Special Event: Nederlandse première From Business to Being + panel Mind & Life Europe

Nederlandse première van de film From Business to Being met aansluitend paneldiscussie met gerenommeerde sprekers uit bedrijfsleven, spiritualiteit en wetenschap, over hoe de nieuwe wetenschap van de geest leiders inspireert tot een duurzame (zaken) wereld. Dit special event wordt georganiseerd door Mind & Life Europe. Totale lengte +/- 140 minuten.

Mindfulness heeft het bedrijfsleven bereikt. Met verrassende resultaten: De nieuwe wetenschap van de geest creëert een nieuw perspectief voor leiderschap om de vele uitdagingen in de moderne (zaken)wereld aan te gaan. In het huidige economische model, waarin mensen opgebrand raken en we onze bronnen en het klimaat uitputten, zijn we de verbinding met de natuur en betekenis verloren.  Hoe kunnen we dit veranderen en welzijn scheppen voor zowel mensen als onze planeet?

Neurowetenschap heeft bewezen dat het beoefenen van training van de geest, vanuit oude contemplatieve tradities, de sleutel is tot het scheppen van een duurzame toekomst. Door het trainen en ontwikkelen van de geest op een radicaal nieuwe (en inmiddels geteste) wijze, kan de nieuwe generatie zakelijke en maatschappelijke leiders een grote sprong maken naar een nieuwe wijze van zakendoen: op menselijke maat, doelgericht en met respect voor sociale waarden. Met deze nieuwe mindtraining, kunnen we sociale en ecologische rampen afwenden.

Drie zakenleiders - een voormalig investeringsbankier bij Lehman Brothers, een project manager in de autoindustrie en een manager van een apotheek keten – zijn op zoek naar manieren om uit de rat race te komen. Ze verlangen elk naar meer enthousiasme en betekenis in hun werk. De film geeft een diep inzicht in de emotionele sfeer van de anders gesloten wereld van bedrijfsleiders weer.

In welke mate zijn de crises van de huidige werkplekken crises van bewustzijn? Kunnen meditatie en bewustzijnstraining helpen om mensen te bevrijden van stress-veroorzakende denkpatronen en gedrag? Welke vaardigheden zijn in de toekomst van bedrijfsleiders nodig, en hoe moeten organisaties in een geglobaliseerde wereld geherstructureerd worden naar meer samenwerking?

Op zoek naar antwoorden ontmoeten de filmmakers deskundigen uit de economie, wetenschap en meditatie, die bruggen bouwen tussen "zakendoen" en "zijn" en nieuwe impulsen geven voor een culturele verandering in de bedrijfswereld.

From Business To Being moedigt een eerlijke blik naar binnen aan: Wie ben ik? Wat inspireert mij? En hoe leef en handel ik overeenkomstig?

De deelnemeers aan het panel zijn:

  • Dorothy Hillenius - Head of Digital Channels at ING Bank, Germany
  • Prof. dr. Hans Thijssen - Philosophy of Happiness, Radboud University
  • Muriel Arts - MF Flow & P2
  • Marcello Palazzi - CEO B-Corp 
  • And Julian Wildgruber,  director / producer of the film From Business to Being
  • Host: Sander Tideman, head of Mind & Life Europe.

Het special event is een initiatief van Mind & Life Europe, in samenwerking met Stichting Iona en Flow Impact Fund en zal gehouden worden in het Engels!

BFFE

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.