Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

BFFE - Levende Compassie

Dr Trogawa Rinpoche (1932-2005) was een Tibetaanse arts en houder van één van de twee scholen binnen de Tibetaanse geneeskunde: de Chagpori-traditie.

Zijn hele leven stond in het teken van het voortzetten van deze traditie, die in 1696 is opgericht. Daarnaast was hij ook Dharma-leraar. Er zijn vele Dharma-leraren, maar weinigen die deze geneeskundige traditie kunnen onderrichten. De Tibetaanse geneeskunde berust op vier grond-tantra’s, de Gyu Zhi. Hierin zijn, naast boeddhistische inzichten, de geneeskundige en filosofische inzichten uit India (Ayurveda), Griekenland, China en Perzië (Unani) bijeengebracht.

Wisdom of medicine: the chagpori tradition

In deze lezing presenteert Dr. Trinley Trogawa zijn inzicht in de Chjagpori-traditie, onderdeel van de Tibetaanse geneeskunde. Het klooster dat bekend staat als Chagpori was een van de beste medische hogescholen in Tibet. Het nieuwe Chagpori Tibetan Medical Institute (CTMI) - werd ingehuldigd in 1992 in Darjeeling, India. Trinley Trogawa studeerde Tibetaanse geneeskunde onder Trogawa Rinpoche sinds 1993. In december 2005 werd hij verkozen tot president van de raad van bestuur en benoemd tot directeur van Chagpori.

Boeddhisme ligt ten grondslag aan en informeert alle aspecten van de Tibetaanse geneeskunde en de medische teksten worden beschouwd als leerstellingen van de Boeddha zelf. In de Tibetaanse geneeskunde is de kunst van leven en genezing gerelateerd aan het concept van harmonie, en ziekte kan het gevolg zijn wanneer energieën uit balans zijn.

Voertaal is in het Engels.

[bron: BFFE]

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z