Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

BFFE - Music Monks

Hoewel Chinese Gongfu-monniken tegenwoordig wereldberoemd zijn, is er weinig bekend over het volhardende en mysterieuze bestaan ​​van hun muziekmonniken. Het is moeilijk voor Shi Yuande, de 71-jarige dirigent van het Groot Boeddhistisch Orkest van de Xiangguo-tempel om zijn aanstaande pensioen onder ogen te zien. Hij houdt veel van het orkest.

De Xiangguo-tempel, opgericht in AD 555, werd een van 's werelds meest prominente culturele en muzikale instellingen van de 10e tot de 13e eeuw. Hier werden de geheime wortels van de Chinese muziek bewaard door de inspanningen van generaties muziekmonniken. Het trauma van de afgelopen honderd jaar heeft echter een verwoestend effect op de muziek gehad.

Een dunne lijn overleefde in de tempel, en verbindt het heden en het verleden. Met behulp van de oude manuscripten en de 20 muziekstenen op de Po-toren hebben de monniken een zware reis ondernomen om “het verloren geluid van de hemel" terug te brengen. Naast Meester Xinguang is de volhardende en gepassioneerde Shi Yuande een van de sleutelfiguren in dit proces. Het vertrek van de meester is bitterzoet, en zal door iedereen worden gevoeld.

Nu is het aan drie getalenteerde jonge orkestleden om het werk voort te zetten. Kan van hen worden verwacht dat zij de boeddhistische leer strikt naleven in deze moderne tijd? Zullen zij de fakkels van het grootste boeddhistische orkest van China doorgeven?

De film volgt het leven van de monniken in de tempel en hun emotionele reis, en laat zien hoe zij genereus een deel van hun ziel blootleggen. Een verhaal dat nog niet eerder verteld is!

[bron: BFFE]

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z