Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

BFFE - Opening: Reincarnation: Looking for a Sign

Tijdens het filmen van de prijswinnende documentaire "Living Buddha", waarin filmmaker Clemens Kuby de wedergeboorte van de Tibetaanse meester  Karmapa van 1987 tot 1992 volgde, ontmoette hij Jamgon Kongtrul Rinpoche en vroeg hem hoe reïncarnatie werkt.

Jamgon Kongtrul was één van de vier regenten van de Karmapa, die na de Dalai Lama de belangrijkste positie in het Tibetaans boeddhisme bekleedt. Op weg naar de identificatie van de wedergeboorte van de Karmapa vond Jamgon Kongtrul plotseling de dood in een auto-ongeluk. Het was het begin van een nog dramatischer reïncarnatieverhaal over leven, dood en wedergeboorte. Twee jaar later werd Jamgon Kongtruls reïncarnatie gevonden. De filmmaker volgde zijn leven tot hij bijna 20 was. Is hij werkelijk de overleden Jamgon Kongtrul Rinpoche?

Jamgon Kongtruls broer Topga is één van de hoofdpersonen in deze film. Hij gaf Jamgon de nieuwe BMW waarmee deze twee dagen later tegen een boom reed. Topga kan niet geloven dat de twee jaar later gevonden jongen zijn broer is. Hij is ook op zoek naar een teken. Zal hij dat vinden?

Zelfs voor mensen die niet in reïncarnatie geloven, is deze documentaire een intens en spannend verhaal dat meer dan 30 jaar beslaat. Het filmen met Jamgon begon in 1976. Het intensiveerde in 1992 na zijn dood en duurde voort tot 2016. De film behandelt vragen als "Wie was ik?", "Wie ben ik?" en "Wie zal ik worden?".

Deze zoektocht benadert op een unieke manier het geheim van leven en dood.  Hij is een voorbeeld van wat reïncarnatie betekent voor ons stervensproces en voor de voortgang van ons leven.

[bron: BFFE]

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z