Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • The Sweet Requiem
  • Story of Tibet
  • The Sweet Requiem
  • Story of Tibet
  • The Sweet Requiem

BFFE - Special Event: Story of Tibet

Tijdens dit evenement zullen filmmakers Ritu Sarin and Tenzing Sonam - die met hun films en artistieke werk reflecteren op vraagstukken over verbanning, identiteit, cultuur en nationalisme waarmee het Tibetaanse volk geconfronteeerd wordt, - hun installatie Shadow Circus toelichten.

Hun talrijke documentaires, fictie films en video installaties zijn vertoond op internationale film festivals, en in tentoonstellingen en op televisie.

Zij zijn dit jaar de Kunstenaars in Focus bij het BFFE.

Tenzin Phuntsog wiens film Rituals of Resistance vlak na dit evenement vertoond wordt op BFFE 2019, is filmmaker, docent aan de Montana State University en momenteel een 2019 Flaherty Film Fellow. 

Phuntsog geeft een korte presentatie over zijn werk als oprichter van het Tibet Film Archive waar hij werkt aan het behoud van zeldzame archieffilms van Tibet. Deze gerestaureerde films (36 titels en meer dan 100 uur filmmateriaal) werden wereldwijd vertoond onder andere in Cineteca di Bologna, Italy; Wexner Center for the Arts, Columbus, OH; Metrograph, New York; MoMA, New York; National Gallery Singapore, en het Swedish Film Institute in Stockholm. Hij is tevens adviseur voor het Prins Claus Fonds in Amsterdam.

Het evenement sluit af met de vertoning van de film The Sweet Requiem (90 min) en Q&A

the sweet requiem

Dolkar, een 26-jarige Tibetaanse in ballingschap, woont in Delhi. Ze ontsnapte 18 jaar geleden met haar vader uit Tibet en maakte een gevaarlijke tocht door de Himalaya die eindigde in een tragedie. Dolkar heeft alle herinneringen aan dat traumatische incident onderdrukt. Maar wanneer ze onverwacht Gompo tegenkomt, de gids die hen tijdens hun reis in de steek heeft gelaten, worden herinneringen aan haar ontsnapping weer opgerakeld en begint ze aan een obsessieve zoektocht naar vergelding en afsluiting. Terwijl ze Gompo volgt door de claustrofobische steegjes van de Tibetaanse vluchtelingen-nederzetting, ontdekt Dolkar dat Gompo geconfronteerd wordt met zijn eigen persoonlijke crisis. Flashbacks van haar wanhopige reis met een kleine groep door de onherbergzame Himalaya versterken haar steeds neteligere situatie in het heden. Gevangen in een web van politieke intriges dat veel groter is dan haar persoonlijke zoektocht, moet Dolkar het verraad van Gompo zien te rijmen met de situatie van leven of dood waarmee hij nu geconfronteerd wordt. De twee verhalen, beide bepaald door een reeks noodlottige keuzes, komen tot een einde als Dolkar en Gompo eindelijk tegenover elkaar komen te staan.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z