• BFFE Your Liberation is Bound Up with Mine
  • BBFE Your Liberation is Bound up with Mine
  • BFFE Your Liberation is Bound Up with Mine
  • BFFE Your Liberation is Bound Up with Mine
  • BFFE Your Liberation is Bound Up with Mine
Bekijk trailer

resilience_veerkracht_trailer_2

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

credits

Resilience, Vision for a new America
Babeth Mondini‐VanLoo
NL, 2017
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
70 min.

+

angel Kyodo Williams practicing conversation
Taal: Engels
80 min.

Total: 150 min.

BFFE - special event: Your Liberation is bound up with mine + film Resilience, Vision for a new America

Sociale visionair, uitgesproken activist, en non-confirmistisch spirituele leraar angel Kyodo williams is niet bang om ongemakkelijke waarheden te uiten.

Ze zei ooit: ‘Het is ontoereikend om je op te sluiten in spirituele centra en geld te verdienen aan mindfulness, terwijl de wereld in brand staat’. Tijdens deze bijeenkomst spreekt angel over transformatieve verandering en over het potentieel en de noodzaak om progressieve idealen en sociale bewegingen nieuw leven in te blazen met een spirituele en ethische basis.

resilience, vision for a new america

We beginnen met de vertoning van de film Resilience, Vision for a new America waarin angel de hoofdrol vervult. De film tracht een wereld te stimuleren waarin ruimte ontstaat voor een volledig mensbeeld, en mensenrechten van iedereen. De laatste jaren hebben zowel in de VS als Nederland een heropleving gezien van sterk anti-racistisch en pro-feministisch activisme. En zowel hier als in de VS wordt de coalitie gedwarsboomd door gepolariseerde discussies rond identiteit. In deze context biedt de visie en beoefening die angel hanteert een manier om vooruit te komen.

Mensenrechten staan onder druk in het huidige politieke klimaat in de VS, een land dat een enorme identiteitscrisis ondergaat. angel Kyodo williams, oprichter Center for Transformative Change in Berkeley, en zenleraar bij o.a. het Brooklyn Zen Center, pleit voor activisme op spirituele basis en anti-racisme; Robert Thurman, schrijver en professor op Columbia University NY, voor een ‘sensitiviteits-revolutie’; Charlene Carruthers, Black Youth Project, over LGTB en de bevrijding van de vrouw; Xiuhtezcatl Martinez, 17-jarige ‘native American’ milieu-activist en hiphopartiest, over de rechten van de oorspronkelijke VS bewoners en het recht op schoon water; Lucia Rijker over de verslaving aan TV; en Patrick Ferris over het rouwproces na de laatste verkiezing. De film verbeeldt de opkomst van spiritualiteit die staat voor het einde van theologisch kolonialisme, tegen seksueel misbruik, armoede en white supremacy. Nu is het tijd dat het niet meer alleen gaat over het schenden van mensenrechten elders in de wereld, maar om het recht om hier en nu volledig Mens te zijn.

keynote en nagesprek

Na een korte geleide meditatie en haar keynote toespraak zal angel in dialoog gaan over liefde, bevrijding en het vinden van een gemeenschappelijke basis in de VS en Nederland, met o.a.:

  • Mercedes Zandwijken, directeur van Keti Koti Dialogues Tables. Ze is een specialist in het organiseren van denktanks en innovatieve projecten, en in het initiëren en leiden van de dialoog over polariserende onderwerpen. Als gemeenschaps- therapeut werkt Zandwijken aan burgerparticipatie, netwerkontwikkeling en sociale cohesie. Haar algemene doelstelling is om het bewustzijn over innerlijke en sociale conflicten en blinde vlekken te vergroten die voortkomen uit de complexe historische en sociale achtergronden van de Nederlandse slavernij en het koloniale verleden, en om nieuwe inzichten te verkrijgen die leiden tot een samenleving vrij van discriminatie en racisme.
  • Nina Polak, schrijver en redacteur voor De Correspondent. Met hun specifieke en openhartige opvattingen over de rol van nieuws in de moderne samenleving publiceert De Correspondent colums, artikelen en boeken die een grote en toegewijde aanhang trekken.
  • Yvonne Zonderop is auteur, journalist o.a. als vaste medewerker van De Groene Amsterdammer, en bestuurder met een lange staat van dienst.  In april 2018 verscheen haar boek Ongelofelijk: Over de verrassende comeback van religie.  Yvonne gaat in dialoog over het maatschappelijke belang en de rol van religie in onze hedendaagse seculiere samenleving. Is het tijd om de angst voor religie overboord te gooien?

De film heeft Nederlandse ondertiteling; het gesprek daarna is in het Engels.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is woensdag 12 februari 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.