Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

intelligent_trees_official_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

BFFE - The Intelligence of Trees

Een Duitse boswachter, Peter Wohlleben, observeerde hoe de bomen in de streek waar hij vandaan komt met elkaar communiceren en in geval van  ziekte met liefde voor de jongen, ouderen en buren zorgen.

Hij schreef de wereldwijde bestseller "Het Verborgen Leven van Bomen" (waarvan 2 miljoen verkocht zijn), een boek dat natuur liefhebbers vervult van verwondering. Zijn beweringen werden bevestigd door wetenschappers van de Universiteit van Brits Columbia in Canada, die tevens in de film verschijnen.

Deze documentaire onthult het nauwgezette en opwindende werk dat door deze wetenschappers werd verricht en dat noodzakelijk is om de wisselwerking tussen bomen en de gevolgen van deze ontdekking te begrijpen. Deze kennis zal de manier doen veranderen waarop we naar het leven, bomen en bossen kijken.

panel on interbeing

Het belang van bomen en de kennis over hun functie en invloed op hun omgeving neemt wereldwijd steeds meer toe. In het westen zijn we gewend een scherpe scheiding te maken tussen mens en natuur. Dat is mede de oorzaak van de ecologische crisis waar we ons in bevinden. We behandelen de natuur vaak als niet meer dan een gebruiksobject.

Het boeddhisme gaat uit van een samenhang van alle verschijnselen, van 'interzijn’. Zou dat wereldbeeld kunnen helpen bij het ontwikkelen van een duurzame toekomst?

Matthijs Schouten (Hoogleraar Universiteit Wageningen, auteur, en huisfilosoof van Staatsbosbeheer), gaat hierover in gesprek met Arita Baaijens (ontdekkingsreiziger en schrijver), Thijs Middeldorp (Parlement van de Dingen), Laura Burgers (onderzoeker Universiteit van Amsterdam, Rechten voor de natuur) en Jori Wolf (Staatsbosbeheer).

[bron: BFFE]

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z