Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

intelligent_trees_official_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

BFFE - The Intelligence of Trees

Een Duitse boswachter, Peter Wohlleben, observeerde hoe de bomen in de streek waar hij vandaan komt met elkaar communiceren en in geval van  ziekte met liefde voor de jongen, ouderen en buren zorgen.

Hij schreef de wereldwijde bestseller "Het Verborgen Leven van Bomen" (waarvan 2 miljoen verkocht zijn), een boek dat natuur liefhebbers vervult van verwondering. Zijn beweringen werden bevestigd door wetenschappers van de Universiteit van Brits Columbia in Canada, die tevens in de film verschijnen.

Deze documentaire onthult het nauwgezette en opwindende werk dat door deze wetenschappers werd verricht en dat noodzakelijk is om de wisselwerking tussen bomen en de gevolgen van deze ontdekking te begrijpen. Deze kennis zal de manier doen veranderen waarop we naar het leven, bomen en bossen kijken.

panel on interbeing

Het belang van bomen en de kennis over hun functie en invloed op hun omgeving neemt wereldwijd steeds meer toe. In het westen zijn we gewend een scherpe scheiding te maken tussen mens en natuur. Dat is mede de oorzaak van de ecologische crisis waar we ons in bevinden. We behandelen de natuur vaak als niet meer dan een gebruiksobject.

Het boeddhisme gaat uit van een samenhang van alle verschijnselen, van 'interzijn’. Zou dat wereldbeeld kunnen helpen bij het ontwikkelen van een duurzame toekomst?

Matthijs Schouten (Hoogleraar Universiteit Wageningen, auteur, en huisfilosoof van Staatsbosbeheer), gaat hierover in gesprek met Arita Baaijens (ontdekkingsreiziger en schrijver), Thijs Middeldorp (Parlement van de Dingen), Laura Burgers (onderzoeker Universiteit van Amsterdam, Rechten voor de natuur) en Jori Wolf (Staatsbosbeheer).

[bron: BFFE]

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z