Bekijk trailer

black_panther_-_official_trailer_-_marvel_nl

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Black Light

Black Panther

Zeer belangrijke film voor de emancipatie van zwarte acteurs in een grote studiofilm: eindelijk een Zwarte superheld. Het is de eerste film gebaseerd op het Marvel-personage Black Panther en de achttiende film in het Marvel Cinematic Universe.

Hoewel Wesley Snipes al in 1992 plannen maakte voor een film over Black Panther, omdat de acteur vond dat Afrika er altijd bekaaid vanaf kwam in Hollywood-films, duurde het maar liefst tot 2018 voordat er een zwarte superheld op het witte doek te zien wasBlack Panther betekende veel voor de zwarte gemeenschap: scholen, kerken en organisaties gingen massaal naar de bioscoop, omdat er eindelijk een film is die de internalisering van negatieve stereotypen tegenging.

oude vijand

In Marvel’s Black Panther keert T’Challa na de dood van zijn vader, de koning van Wakanda, terug naar huis om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Zijn moed wordt op de proef gesteld door een heftig conflict met een oude vijand, dat niet alleen het lot van Wakanda, maar ook van de rest van de wereld in gevaar brengt.

zwarte cast

Cooger toont onverbloemd de problemen die mensen dagelijks ervaren rond ras en identiteit. Het is tegelijkertijd ook ongelooflijk goed gemaakt entertainment, vol knap gechoreografeerde actie. De overwegend zwarte cast bestaat uit Chadwick Boseman, Lupita Nyong'o, Michael B. Jordan, Danai Gurira, Martin Freeman, Angela Bassett en Forest Whitaker.

voor 02 jun 2020 21:30