• Blanco en blanco
  • Blanco en blanco
  • Blanco en blanco
  • Blanco en blanco
Bekijk trailer

blanco_en_blanco_-_engels_ondertitelde_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Blanco en blanco

Théo Courts tweede speelfilm is gedraaid op het op het onherbergzame Vuurland. Rond 1900 arriveert een fotograaf om de bruiloft van een landeigenaar vast te leggen. Blanco en blanco is een portret van de ruwe onderwerping van land en mensen: de blanken moorden de oorspronkelijke bewoners uit terwijl ze menen de beschaving te brengen.

Fotograaf Pedro (Alfredo Castro) trekt naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika voor een opdracht; hij moet de bruiloft van een machtige landeigenaar zo fraai mogelijk vastleggen. De opdrachtgever blijkt afwezig maar laat wel zijn piepjonge bruid portretteren.

Terwijl Pedro wacht op de trouwerij, die telkens wordt uitgesteld, raakt hij steeds meer geobsedeerd door het meisje en haar schoonheid.

ooggetuige

Tegelijkertijd gaat Pedro steeds meer deel uitmaken van het ruige leven in Vuurland, de onherbergzame periferie van de beschaving. De mannen in dienst van de onzichtbare meester drinken zich lam, schieten het wild af en moorden de lokale Selk'nam-indianen uit.

Pedro krijgt de opdracht om dit alles te fotograferen want 'we schrijven hier geschiedenis', zoals het adagium van de overheersers luidt. Zo wordt de fotograaf ooggetuige van en zelfs medeplichtige aan bruut machtsmisbruik en genocide. [bron: IFFR] 

voorfilm uit de collectie

Division (Johan Rijpma, NL 2012, 1’, geen dialoog)
Ultrakorte experimentele film. Het herhaaldelijk in stukken scheuren van een vel papier en opnames daarvan tonen dat ook lege ruimte gescheurd kan worden.

voor 07 aug 2020 19:00