Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Blessed Benefit

Scherpzinnige tragikomedie over een zachtaardige Jordaanse aannemer die ten onrechte wordt veroordeeld voor fraude. Hij probeert maar het beste te maken van zijn tijd in de gevangenis, die zo zijn eigen ritme, regels en schaduweconomieën kent.

De aardige, beschaafde Ahmad is wel de laatste die je in de gevangenis verwacht. Als hij wordt beschuldigd van fraude met een omheining die nooit is gebouwd, raakt zijn leven in een neerwaartse spiraal. Zijn neef heeft genoeg geld om de borg te betalen, maar hij is meer bezig met het vinden van de smakelijkste geit om Eid mee te vieren dan om Ahmad vrij te krijgen. De onbetrouwbaarheid van deze zogenaamde redder leidt tot een komische reeks miscommunicaties met de politie en de advocaat van Ahmad, zodat onze held in de gevangenis belandt.

Plots omringd door zwendelaars, verzekeringsoplichters en vermeende spionnen, wacht Ahmad op goed nieuws van zijn neef. Terwijl het steeds onwaarschijnlijk wordt dat hij binnenkort vrijkomt, ontdekt Ahmad dat de gevangenis zo zijn eigen ritme, regels en schaduweconomieën kent. Hier is fraude niet echt een misdaad, maar een manier van leven.

Mahmoud al Massads scherpzinnige komedie geeft een kijkje in een wereld die wordt gedomineerd door bureaucratie en inefficiëntie en waar Ahmad speelbal is van krachten die hij niet kan controleren. Net als de verrassend vindingrijke Ahmad weet de regisseur het beste te halen uit dit vreemde milieu.

...aanstekelijk komische drama... (VPRO/Cinema.nl)

...anderhalf uur glimlachen... (De Telegraaf)  

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z