• Blind Spot-Tuva Novotny
  • Blind Spot-Tuva Novotny
  • Blind Spot-Tuva Novotny
  • Blind Spot-Tuva Novotny
Onderdeel van Picl, Premières

Blind Spot

Het gewaagde regiedebuut van de Zweedse actrice Tuva Novotny (Borg vs McEnroe) is een compromisloze film over een familietragedie, waarin een moeder de crisis van haar tienerdochter probeert te begrijpen. De film is gedraaid in real time in één lange take.

Maria, Anders en hun tienerdochter Tea en zoon Bjorn leiden een gelukkig leventje. Maar wanneer zich een onverwachte ramp voordoet, trekken ze - in shock - hun hele leven in twijfel. Tuva Novotny filmde in een stijl die doet denken aan de Dogme 95-school, met een handcamera die constant achter de personages aanjaagt terwijl ze met hun trauma worstelen. De camera bijt zich in hen vast, waardoor de scènes steeds claustrofobischer en hartverscheurender worden. 

modern gezinsleven

Tuva Novotny was als actrice eerder te zien in Josef Fares' internationale hit Jalla! Jalla!, Eat Pray Love, Annihilation en Borg vs McEnroe. Haar regiedebuut is een volkomen compromisloze visie op het moderne gezinsleven en ons onvermogen om de pijn te herkennen die anderen doormaken. Ze maakt - heel gewaagd - gebruik van één lange take, om de ergste nachtmerrie van elke ouder te laten zien.

...intense intimiteit, hevig meeleven...aangrijpend... ijzersterke film...minutieus geënsceneerd en technisch vernuftig... (**** Trouw)

 ...sterk...subtiel en effectief...intens...alle lof voor dit sterke regiedebuut...emotionele krachttoer... (De Filmkrant)

 ...Intense en troostrijke film... (**** NRC Handelsblad)

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.