Blissfully Yours

Eigenzinnig en inventief liefdesverhaal dompelt je onder in een lome dag in het bos en het onsentimentele geluksgevoel dat daarbij hoort - en weer weg glipt. In Cannes winnaar van de Prix Un Certain Regard. Vertoning bij de tentoonstelling Locus: Apichatpong Weerasethakul – Cao Guimarães.

Roong kijkt verlangend uit naar de dag dat ze zich in de armen van haar Birmese minnaar Min, die illegaal in Thailand verblijft, kan vlijen. Als Min haar meeneemt voor een picknick in de jungle, bereiken ze eindelijk de plek waar ze elkaar in alle vrijheid hun liefde kunnen tonen. De wereld zakt weg in een slaperige roes, waar krekels, oogopslagen, halve gebaren en stiltes net zoveel ruimte krijgen als expliciete lust. De middag in het bos wordt een lange, lome middag. Mieren vallen de picknick aan. Water kabbelt. Zonlicht valt door het bladerdek. De een eet, de ander huilt, de twee zwemmen en vrijen. Of ze liggen zomaar wat. Telkens hebben ze het geluk even in handen en ontglipt het hun weer.

Blissfully Yours speelt zich af op de grens van Birma en Thailand, de streek waar Apichatpong Weerasethakul zelf vandaan komt. De Thaise grootmeester wilde in zijn tweede film op speelse wijze onderzoeken hoe je geluk ervaart in een onderdrukkende omgeving. Hij doet dat zoals altijd eigenzinnig en inventief: zo duiken de openingstitels pas na 45 minuten op en worden sommige beelden bedekt door graffiti. De statische shots en het schitterende gebruik van natuurlijk licht versterken de trance. Hier telt eigenlijk alleen maar het nu.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie