Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Bloot voorop: Seks in Nederlandse film

Avondje over seks in de Nederlandse film. Actrice en regisseur Willeke van Ammelrooy en regisseur Eddy Terstall bespreken hoe Nederland voorop liep in het in de onbekommerde weergave van seks en bloot vanaf de jaren zeventig. Moderator is Jan Doense (Film Events), de getoonde fragmenten zijn afkomstig uit de EYE-collectie. Van Blue Movie tot Hemel, van Ibiza, zon en zonde tot Yab-Yum op stelten.  

Terstall, Van Ammelrooy en Doense buigen zich over de weergave van seks en naakt in de Nederlandse film vanaf de jaren zeventig, toen onder leiding van Pim de la Parra, Wim Verstappen, Paul Verhoeven en anderen de seksuele bevrijding z’n beslag kreeg op diep-warm celluloid. Over het censuurvernietigende Blue Movie (1971), de zoektocht naar erotiek in het pornogenre ('n Schot in de roos, 1983), de seksuele escapades van Hugo Metsers en Willeke van Ammelrooy in Frank en Eva (1973), Ben Verbongs poging tot een op Amerikaanse leest geschoeide psycho-erotische thriller (De flat, 1994) en de chaotische avonturen in Amsterdams beroemdste Men’s Club (Yab-Yum op stelten, 1983).

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z