Bekijk trailer

nederlandse_trailer_blue_jasmine_-_vanaf_22_augustus_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Blue Jasmine

Cate Blanchett schittert als een in zichzelf pratend wrak in Woody Allens tragikomische versie van A Streetcar Named Desire. De critici waren het eens: dit is Woody Allen op zijn sterkst. EYE wijdt deze zomer een retrospectief aan de films van de New Yorkse regisseur.

Na de ontmaskering van haar man als fraudeur zoekt de snobistische miljonairsvrouw Jasmine (Blanchett) haar toevlucht bij haar zus Ginger (Sally Hawkins), een kassière in San Francisco.

Blanchett won een Oscar voor haar rol als egocentrisch, pillenslikkend monster (‘Willen jullie hier geen ruzie maken, alsjeblieft? Ik denk niet dat ik dat kan hebben. Om de een of andere reden werkt mijn Xanax niet’) voor wie ze toch empathie wist op te wekken.

Met Alec Baldwin als Bernard Madoff-achtige financiële big shot en komiek Andrew Dice Clay als Gingers ex-man. ‘Ik heb groot vertrouwen in de acteerkwaliteiten van stand-upcomedians’, zei Woody Allen, die ook Louis C.K. een rol gaf.

Filmjournalist Kevin Toma interviewt zes zaterdagen achter elkaar in de Volkskrant-zomerbijlage een bekende Nederlander over de komische, ernstige, neurotische, vrouwenminnende, muzikale en Joodse Allen. Volkskrant-lezers kunnen op de maandag na het interview met korting naar een Woody Allen-film. Kijk voor de titels en kortingsactie op Volkskrant/inclusief.