Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Borgman

In de competitie van Cannes opgenomen thriller, waarin buitenstaander Borgman arriveert in de omheinde lanen van een villawijk. Zijn komst is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond een arrogant, welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje. Vertoning bij de tentoonstelling rond Van Warmerdam.

In Borgman speelt de Vlaamse acteur Jan Bijvoet Camiel Borgman, een charismatische zwerver die zich opdringt aan een welvarende familie in een villawijk. Binnen mum van tijd weet hij de gezinsleden tegen elkaar op te zetten en doen moord en doodslag hun intrede. Is hij een buitenaardse demon, de belichaming van onze angsten of een onopvallende vertegenwoordiger van het Kwaad?

markies de sade

Van Warmerdam schetst een verwarrend portret van een man die andermans levens hardhandig op stelten zet. Voor zijn zwartgetinte vertelling liet de regisseur zich naar eigen zeggen inspireren door markies De Sade, die leert dat het menselijk voorstellingsvermogen ‘kamers kan betreden waar je nog nooit bent geweest’. Het camerawerk is van de hand van Tom Erisman, de muziek van Vincent van Warmerdam. Tot de cast behoren ook Hadewijch Minis en Pierre Bokma.

greep van het kwaad

In Cannes streed Borgman om de eer met de nieuwste films van internationale grootheden als Steven Soderbergh, Roman Polanski en de gebroeders Coen. De vakpers waardeerde Van Warmerdams nieuwste als ‘sluwe, ontregelende, soms hilarische thriller’ (Variety) en als ‘een eigenzinnige studie naar de onverbiddelijke greep van het kwaad’ (Hollywood Reporter).

Tijdens de tentoonstelling L'histoire kaputt presenteert filmplatform Cinetree zes films uit het spraakmakende oeuvre van Alex van Warmerdam.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 14 maart 2019 en donderdag 4 april 2019 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€19,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z