Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Borgman

In de competitie van Cannes opgenomen thriller, waarin buitenstaander Borgman arriveert in de omheinde lanen van een villawijk. Zijn komst is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond een arrogant, welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje. Vertoning bij de tentoonstelling rond Van Warmerdam.

In Borgman speelt de Vlaamse acteur Jan Bijvoet Camiel Borgman, een charismatische zwerver die zich opdringt aan een welvarende familie in een villawijk. Binnen mum van tijd weet hij de gezinsleden tegen elkaar op te zetten en doen moord en doodslag hun intrede. Is hij een buitenaardse demon, de belichaming van onze angsten of een onopvallende vertegenwoordiger van het Kwaad?

markies de sade

Van Warmerdam schetst een verwarrend portret van een man die andermans levens hardhandig op stelten zet. Voor zijn zwartgetinte vertelling liet de regisseur zich naar eigen zeggen inspireren door markies De Sade, die leert dat het menselijk voorstellingsvermogen ‘kamers kan betreden waar je nog nooit bent geweest’. Het camerawerk is van de hand van Tom Erisman, de muziek van Vincent van Warmerdam. Tot de cast behoren ook Hadewijch Minis en Pierre Bokma.

greep van het kwaad

In Cannes streed Borgman om de eer met de nieuwste films van internationale grootheden als Steven Soderbergh, Roman Polanski en de gebroeders Coen. De vakpers waardeerde Van Warmerdams nieuwste als ‘sluwe, ontregelende, soms hilarische thriller’ (Variety) en als ‘een eigenzinnige studie naar de onverbiddelijke greep van het kwaad’ (Hollywood Reporter).

Tijdens de tentoonstelling L'histoire kaputt presenteert filmplatform Cinetree zes films uit het spraakmakende oeuvre van Alex van Warmerdam.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z