Bekijk trailer

boven_is_het_stil_-_nanouk_leopold_-_officiele_trailer_-_nu_op_dvd_en_vod

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Eye Film Player

Boven is het stil (It’s all so quiet)

Boven is het stil is een verhaal over een man die zichzelf bevrijdt. Hij bevrijdt zich van het ingesleten beeld van hemzelf. Hoe zijn vader hem ziet, hoe de wereld hem ziet, hoe hij zichzelf ziet, het zal allemaal veranderen.

Helmer, een vrijgezelle boer van middelbare leeftijd, leidt een geïsoleerd leven met zijn hoogbejaarde vader die hem als mislukte zoon ziet. De dagelijkse komst van melkrijder Johan, een robuuste man van Helmers leeftijd, is een lichtpuntje in zijn bestaan. Op een dag gooit Helmer het roer om: hij knapt het huis op en verhuist zijn vader naar boven. Als er dan ook nog een jonge knecht op de boerderij komt werken, lijkt Helmers leven voorgoed te gaan veranderen.

Boven is het stil is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Gerbrand Bakker. Het drama is opgedragen aan de plotseling overleden hoofdrolspeler Jeroen Willems. De roman won verschillende nationale en internationale prijzen
en inmiddels verschenen er in meer dan twintig landen vertalingen van de roman.

Nanouk Leopold maakte al eerder de film Wolfsbergen, die in première ging in de Forum-sectie van de Berlinale en twee Gouden Kalveren won. Brownian Movement beleefde zijn wereldpremière tijdens het Toronto International Film Festival en werd geselecteerd voor het Forumprogramma van de Berlinale in 2011. De film werd genomineerd voor zes Gouden Kalveren op het Nederlands Filmfestival 2011 en won voor Beste Regie en Beste Scenario.

 

 

 

Deze film huur je op de Eye Film Player