Branded to Kill (Koroshi no rakuin)

Toen de Japanse New Wave-bad boy Seijun Suzuki dit bizarre, hilarische en visueel overrompelende meesterwerk aan de studiobazen liet zien, werd hij prompt ontslagen. Nu geldt deze coole film als het hoogtepunt van zijn sixties pop-art-esthetiek. De film is te zien in het Japan-programma in EYE – een terugblik op 90 jaar Japanse cinema –  dat tot en met december duurt.

Branded to Kill vertelt het extatische verhaal van een yakuza-huurmoordenaar met een fetisj voor het snuiven van gestoomde rijst (gespeeld door superster Joe Shishido) die zelf eindigt als doelwit van de mythische moordenaar ‘nummer 1’.

De erotisch getinte doodsdrift van Misako en de wanhopige vlucht in de drank maken van dit excentrieke hoofdpersonage een antiheld, die samen met de jazzy filmmuziek en het artistiek verantwoorde naakt bijdraagt aan de onmiskenbare cool van deze film.

De studiobazen die regisseur Suzuki vanwege het bizarre scenario ontsloegen, zetten hem op een zwarte lijst, waardoor hij tien jaar lang niet voor een Japanse studio kon filmen. Dit is dan ook Suzuki op zijn extreemst, het wonderlijke het hoogtepunt van zijn sixties pop art-esthetiek.

EYE-programmeur Leo van Hee leidt de voorstelling kort in; vooraf vertoning 35mm-trailers van Seijun Suzuki-films uit de EYE-collectie: Tokyo Drifter (1966), Elegy to Violence (1966) en Branded to Kill.
 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie