Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

brawl_in_cell_block_99_hd_trailer_-_upinl

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Brawl in Cell Block 99

Een ex-drugsdealer gaat tot het uiterste om zijn vrouw en kind te redden in deze snoeiharde gevangenisthriller. De nr. 3 van de publiekspoll van het Imagine Festival is nog een aantal keren te zien in Eye; Brawl in Cell Block 99 is een authentieke ode aan het genre van de exploitatiefilm, met twee illustere acteurs in de bijrollen: Udo Kier en Don Johnson.

Ex-drugsdealer Bradley werkt als koerier voor topcrimineel Gil. Als een deal met een Mexicaanse connectie fout afloopt, geeft Bradley zichzelf aan om Gil te beschermen. Eenmaal achter de tralies wordt zijn vrouw ontvoerd en krijgt hij van de Mexicanen het bevel een man in Celblok 99 van een zwaarbeveiligde gevangenis te vermoorden. Snoeiharde en stijlvolle afdaling in de hel, met Vince Vaughn in een voortreffelijke hoofdrol.

geen gimmick

Brawl in Cell Block 99 is meer dan slechts een variatie op het genre; het is een authentieke exploitatiefilm en een geweldige toevoeging aan de lijst. Het over the top geweld voelt niet als een gimmick – al is het af en toe best grappig – maar als een noodzakelijk onderdeel van het verhaal.

Bradleys afdaling van het leven van een welgestelde huisvader naar de louche onderbuik van de gevangeniswereld, toont aan hoe ver (en hoe diep) hij bereid is te gaan voor liefde en principes. Vince Vaughn is formidabel, zowel (extreem) wreed als beschaafd, en ook Udo Kier en Don Johnson schitteren in hun bijrollen.

...nog betere knokfilm...geweldige pulpfilm... (De Filmkrant)

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z