• Bride of Frankenstein
  • Bride of Frankenstein
  • Bride of Frankenstein
  • Bride of Frankenstein
Bekijk trailer

bride_of_frankenstein_official_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Onderdeel van The Man Machine

Bride of Frankenstein

Het is misschien wel het grootste hybrismotief uit de horror en SF: mens schept leven uit dode materie. In het vervolg op Frankenstein zien we baron Henry Frankenstein de handen ineenslaan met Dr. Pretorius, het archetype van de mad scientist. Hun doel: een bruid voor het Monster in elkaar knutselen en de sterfelijkheid van de mens in het gezicht uitlachen terwijl de voltages juichend door het laboratorium knetteren. Op 4 nov geeft Floris Kaayk voorgaand aan de film een presentatie van zijn sciencefictionproject The Modular Body

Vier jaar na de première van oerklassieker Frankenstein voorzag regisseur James Whale het clumsy blockheadmonster van een vrouwelijke wederhelft; weer zet Frankenstein zich aan de scheppingsarbeid, ditmaal vergezeld van een collega-onderzoeker, de bezeten dokter Pretorius, die eerder, al gin drinkend (‘my only weakness’), erin is geslaagd homunculi (minimensjes) te creëren. Samen zetten ze de Bruid in elkaar, de zelfbouwvrouw die de eenzaamheid van het Monster moet opheffen.

expressionistische invloeden

Bride of Frankenstein werd net als de voorganger een klassieker, niet alleen vanwege het thema en Karloffs optreden (sprekend), maar ook door de fraaie, aan Metropolis en Das Cabinet des. Dr. Caligarherinnerende expressionistische sets, belichting en camerastandpunten.

lezing

Op 4 november geeft Floris Kaayk voorgaand aan de film een presentatie van zijn sciencefictionproject The Modular Body (voertaal Nederlands). 

Wetenschapper Cornelis Vlasman experimenteert in zijn laboratorium met organische materialen. Wat als het menselijk lichaam geen gesloten systeem zou zijn, maar in plaats daarvan een modulair ontwerp met afzonderlijke delen? Met behulp van zijn eigen lichaamscellen creëerde hij een nieuw organisme met een kloppend hart, longen en verwisselbare ledematen. Hij noemt het OSCAR. 

The Modular Body is een online sciencefictionarchief waarmee we fragmenten uit het onderzoek van Vlasman kunnen verkennen.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.