Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

brimstone_-_official_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Brimstone

Virtuoze westernthriller waarin een vrouw moet zien te overleven in de wildernis van de Badlands. Met Dakota Fanning, Guy Pierce en Carice van Houten. Competitiefilm op het filmfestival van Venetië.

Deze epische western speelt zich af in een wrede, vrouwonvriendelijk wereld aan het einde van de 19e eeuw, waarin het vanzelfsprekend is dat de vrouwen worden belaagd door sadistische mannen die hen tot zwijgen willen brengen.

Koolhovens eerste internationale film, verdeeld in vier hoofdstukken met onheilspellende titels als ‘Genesis’, ‘Exodus’ en ‘Retribution’, maakte na de première in Venetië de tongen flink los. De thriller volgt Liz, een jonge vrouw, wier leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee (een sinistere Guy Pierce) in haar leven verschijnt, die iedereen in de gemeenschap wil laten weten dat ze gedoemd zijn.

In het eerste hoofdstuk spreekt Liz geen woord, waarbij haar buitengewoon expressieve gezicht doet denken aan stille-filmsterren als Lillian Gish in oude D.W. Griffith-films. Het mag geen verrassing heten dat wandelende filmencyclopedie Koolhoven zijn film vol stopte met dit soort verwijzingen en visuele bravoure, en van Brimstone een virtuoze thriller heeft gemaakt die tot nadenken stemt. De muziek is van Junkie XL.

…bloedstollend spektakel…groots…grafisch sterk vormgegeven…must-see… (**** De Filmkrant)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z