Broadway Danny Rose

Broadway Danny Rose is een bitterzoete mengeling van comedy en melodrama, doorsneden met showbizzgrappen. Danny – Allen in een glansrol – is een weinig succesvolle theateragent die de carrière van een uitgerangeerde zanger probeert te redden. Met Mia Farrow als maffialiefje en talkshow host Milton Berle als zichzelf. EYE wijdt deze zomer een retrospectief aan de films van Woody Allen.

De plaats van handeling is een van die befaamde New Yorkse broodjeszaken waar de dingen des levens worden besproken, Carnegie Delicatessen. Het is de biotoop van de kleine theateragent Danny Rose, wiens kleurrijke belevenissen in de showbizz de revue passeren wanneer collega’s herinneringen ophalen. Ondertussen probeert Danny de hopeloos in het slop geraakt carrière van zanger Lou Canova vlot te trekken en hem te herenigen met  zijn minnares, maffialiefje Tina (Mia Farrow, met vet Brooklyn-accent en getoupeerd haar), waarna misverstand op misverstand volgt….

Allen kreeg lof voor zijn geestige tekening van het joods-New Yorkse showbizzmilieu en zijn persiflage op de theaterwereld van (off) Broadway, waar grote dromen vaak botsen op de kleine werkelijkheid van mislukte grappen, sukkelige acts en lauw applaus. Geen wonder dat Rose regelmatig uitroept: ‘I need a valium the size of a hockey puck.’