I.v.m. aangescherpte maatregelen vragen we je online je ticket voor de film en de tentoonstelling te bestellen.

  • Bulado
  • Bulado
  • Bulado
  • Bulado
Bekijk trailer

bulado_openingsfilm_nederlands_filmfestival_trailer_nl_1_oktober_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Kinderactiviteiten

Subcatch
extra ondertiteling
Bij deze film is ondertiteling voor doven en slechthorenden beschikbaar via Subcatch.

Buladó

Een magisch-realistisch en liefdevol familieverhaal uit Curaçao, geregisseerd door het grote filmtalent Eché Janga. De eigenzinnige Kenza zoekt vastberaden haar eigen weg tussen de twee tegenpolen in haar leven: haar nuchtere vader en haar spirituele grootvader. Openingsfilm van het Nederlands Film Festival.

De elfjarige Kenza woont samen met haar vader Ouira en opa Weljo op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland.

openstellen

Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa.

lokale slavensaga

Buladó is geregisseerd door Eché Janga die samen met Esther Duysker ook het scenario heeft geschreven. Het verhaal speelt zich af in Band’abou Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet.

De cast van de in Papiamentu gesproken film bestaat uit Everon Jackson Hooi, Tiara Richards en Felix de Rooy, de bekende Curaçaose kunstenaar, filmmaker en art director, onder andere van Spike Lee's Joe's Bed-Stuy Barbershop: We Cut Heads.

voorfilm

Second Floor (Dymphie Huijssen, NL 2019, 4’30”, geen dialoog)
Korte animatiefilm over onverwoordbare gedachtes en associaties van mensen bij de dood. Geïnspireerd door poëzie, muziek en flarden van conversaties.

voor 30 okt 2020 15:00