Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Buster Keaton & Fatty Arbuckle

Twee grootheden van de vroege Amerikaanse slapstick zijn deze maand te zien in EYE.  Buster Keaton en Roscoe ‘Fatty’ Arbuckle geven een hilarische draai aan het westerngenre en verheffen gooi- en smijtwerk tot een kunst, muzikaal begeleid door Cinema Concert-pianist Yvo Verschoor. 

Tot in de jaren dertig van de vorige eeuw waren slapstickproducties de ruggengraat van de Amerikaanse filmindustrie. Niet zelden traden de sterren op als producent en oefenden ze controle uit over alle facetten van het filmbedrijf. Beroemde voorbeelden zijn Mack Sennet, Mary Pickford, Charlie Chaplin en Buster Keaton. 

Als stuntelende hulpkok drijft Keaton dikzakchefkok Arbuckle tot waanzin, met vele achtervolgingen, valpartijen en zinsbegoochelend gooi- en smijtwerk tot gevolg (The Cook, 1918, 20’). In The Love Nest  (1923, 24’) - door Keaton zelf geregisseerd – zoekt Keaton het ruime sop om z’n liefdesverdriet te vergeten; tussen hem en de kapitein van de walvisvaarder boter het niet echt, en Keaton neemt drastische maatregelen. Onvergetelijk is Out West (1918, 21’) – regie  Arbuckle – waarin Arbuckle door salooneigenaar Keaton wordt ingehuurd om cowboy Wild Bill Hickup te kalmeren. De dronken veedrijver heeft een zwak punt: hij kan niet tegen kietelen.  
 

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z