Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

chapman_for_president_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Chapman for President

Jazztrompettist Eef van Breen maakte een ‘speelfilm zonder beeld’, een muziekvoorstelling over de zoektocht naar een politieke vluchteling, Chapman. Coproductie met het NNT, de gesproken teksten zijn van Dichter des Vaderlands Anne Vegter en Ko van den Bosch, vooraf een korte film.

Multitalent Eef van Breen schreef met ‘Chapman for President een filmische muziekvoorstelling over de zielen die met je meereizen vanaf het moment dat je ze ontmoet. De hoofdpersoon neemt het publiek mee op een zoektocht naar een politieke vluchteling, Chapman genaamd; de toeschouwers ervaren de trip als ‘speelfilm-zonder-beeld’ met de ogen open of dicht.

De voorstelling wordt begeleid door de kleurrijke en meeslepende muziek van de Eef van Breen Group en de gesproken, vlijmscherpe teksten van Anne Vegter (Dichter des Vaderlands) en schrijver Ko van den Bosch, regisseur bij het NNT. Vooraf is een korte film uit de EYE-collectie te zien.

Eef van Breen schreef – onder veel meer – de muziek voor Borgen van het NNT en werkte ook voor Toneelgroep Amsterdam en Toneelschuur Producties. Chapman for President is een coproductie met het Noord Nederlands Toneel, De Roode Bioscoop en EYE Filmmuseum.

samenwerking eye

Speciaal voor de voorstellingen in Amsterdam is er een samenwerking met Eye. Bij aanvang zien de bezoekers een korte stille film, gemonteerd met zeldzame beelden uit het Eye archief, om het brein van de toeschouwer als het ware naar ons collectieve visuele archief te loodsen. Eenmaal daar aangekomen, bij die reusachtige opslagplaats van alle beelden uit onze herinnering, verdwijnt de projectie en begint Chapman for President, een reis door de beelden van onze eigen herinnering…

Let op: de voorstelling speelt in Casco, aan de Asterweg 22 in Amsterdam-Noord.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z