Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Christo: Walking on Water
  • Christo: Walking on Water
  • Christo: Walking on Water
  • Christo: Walking on Water
Bekijk trailer

christo_walking_on_water_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Christo: Walking on Water

Wat er bij komt kijken om als Jezus over water te lopen, maakt Andrey Paounovs documentaire over de totstandkoming van Christo's project The Floating Piers volledig invoelbaar. In 2016, zes jaar na het overlijden van zijn vrouw en creatieve partner Jeanne-Claude, krijgt de wereldberoemde kunstenaar toestemming om zijn meesterwerk te ontvouwen op het Italiaanse Iseomeer.

'Walking on water wasn’t built in a day’, luidde de profetische uitspraak van schrijver Jack Kerouac na een psilocybinetrip. Christo en zijn vrouw Jeanne-Claude kunnen het beamen; in 1970 vatten ze het plan op om een flexibel, op water rustend wandelpad aan te leggen; pas in 2016 – Jeanne-Claude was inmiddels overleden – werd het kunstwerk gerealiseerd onder supervisie van de Italiaanse curator Germano Celant.  

bewegend schilderij

The Floating Piers, een vernuftige, 16 meter brede constructie van saffraankleurig nylon doek, rustend op een geraamte van 220.000 kunststof kubussen, verbindt twee eilandjes in Lago Iseo met het vasteland. Het werk is zowel een tactiele wandelroute als een spectaculair abstract bewegend schilderij in het water.    

De documentaire registreert de totstandkoming van het werk via het fly-on-the-wall-principe. Christo en zijn team worden flink op de proef gesteld: technische en logistieke problemen moeten opgelost, er zijn de onvermijdelijke botsingen tussen kunst en politiek en er is de natuur die zich niet laat temmen. Bij alle naar het absurde neigende consternatie houdt Christo – een warme, innemende persoonlijkheid – de ogen gericht op het eindresultaat.

Recent werd bekend dat Christo een ander decennia-oude wens van hem en Jeanne-Claude alsnog gaat realiseren. In 2020 gaat hij de Arc de Triomphe inpakken in kleurig polyprophyleen.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z