Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Cinedans - Best of 2018 & Award Ceremony

Op de laatste dag van het festival toont Cinedans een sneak preview van haar internationale filmprogramma Cinedans on Tour ‘18. Laat je verrassen door de beste films die tijdens dit festival te zien waren!

Na afloop maakt Cinedans de winnaars bekend van de Cinedans Dioraphte Awards en de Publieksprijs. Stichting Dioraphte stelt voor de eerste prijs een bedrag van € 5.000,- en voor de tweede prijs een bedrag van € 1.000,- beschikbaar. Alle winnaars worden opgenomen in het internationale tourprogramma.

JURY

Gitta Wigro is freelance dansfilm-programmeur en lector in Groot Britannië. Ze werkt als programmeur voor de Screendance Competition van het Leeds International Film Festival en ze is gastdocent aan de Master for Screendance van de London Contemporary Dance School. Tevens is ze mede-oprichter van Independent Dance, een kunstenaarsinitiatief dat zich richt op ontwikkeling van professionele kunstenaars.

Janica Draisma is multidisciplinair kunstenaar, scenarioschrijver en regisseur. Met een achtergrond in dans, theater en beeldende kunst kent haar werk uiteenlopende uitingsvormen. Film vormt daarbij veelal de rode draad. Haar dansfilms werden getoond op Cinedans en vielen bij verschillende festivals in de prijzen.

Martin Butler is interdisciplinair kunstenaar en regisseur. Na zijn theateropleiding aan de Manchester University in Groot Brittannië volgde hij de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam. Zijn werk begeeft zich op het grensvlak van dans, theater, muziek, film, nieuwe media en mode en vindt zijn weg naar uiteenlopende internationale theaters en festivals.

DIORAPHTE

Cinedans is trots op het feit dat Dioraphte zich dit jaar opnieuw aan ons festival verbindt en twee prijzen voor de dansfilm ter beschikking stelt. Dioraphte is een vermogensfonds dat steun verleent aan kwalitatief hoogwaardige projecten met een landelijk of internationaal bereik op gebied van kunst en cultuur, die voor grote groepen mensen in de samenleving van belang zijn of worden.

(Cinedans)

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

let op! Donderdag 13 december 2018 is Eye gesloten voor publiek.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z