Cinedans - Best of 2018 & Award Ceremony

Op de laatste dag van het festival toont Cinedans een sneak preview van haar internationale filmprogramma Cinedans on Tour ‘18. Laat je verrassen door de beste films die tijdens dit festival te zien waren!

Na afloop maakt Cinedans de winnaars bekend van de Cinedans Dioraphte Awards en de Publieksprijs. Stichting Dioraphte stelt voor de eerste prijs een bedrag van € 5.000,- en voor de tweede prijs een bedrag van € 1.000,- beschikbaar. Alle winnaars worden opgenomen in het internationale tourprogramma.

JURY

Gitta Wigro is freelance dansfilm-programmeur en lector in Groot Britannië. Ze werkt als programmeur voor de Screendance Competition van het Leeds International Film Festival en ze is gastdocent aan de Master for Screendance van de London Contemporary Dance School. Tevens is ze mede-oprichter van Independent Dance, een kunstenaarsinitiatief dat zich richt op ontwikkeling van professionele kunstenaars.

Janica Draisma is multidisciplinair kunstenaar, scenarioschrijver en regisseur. Met een achtergrond in dans, theater en beeldende kunst kent haar werk uiteenlopende uitingsvormen. Film vormt daarbij veelal de rode draad. Haar dansfilms werden getoond op Cinedans en vielen bij verschillende festivals in de prijzen.

Martin Butler is interdisciplinair kunstenaar en regisseur. Na zijn theateropleiding aan de Manchester University in Groot Brittannië volgde hij de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam. Zijn werk begeeft zich op het grensvlak van dans, theater, muziek, film, nieuwe media en mode en vindt zijn weg naar uiteenlopende internationale theaters en festivals.

DIORAPHTE

Cinedans is trots op het feit dat Dioraphte zich dit jaar opnieuw aan ons festival verbindt en twee prijzen voor de dansfilm ter beschikking stelt. Dioraphte is een vermogensfonds dat steun verleent aan kwalitatief hoogwaardige projecten met een landelijk of internationaal bereik op gebied van kunst en cultuur, die voor grote groepen mensen in de samenleving van belang zijn of worden.

(Cinedans)

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€19,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie