Cinedans - Dancing Virtual Reality

Cinedans volgt de laatste ontwikkelingen op gebied van nieuwe media en innovatieve presentatievormen op de voet. Virtual Reality is een techniek waar makers graag mee experimenteren. Geïntrigeerd door de fysieke component van VR ontwerpen ze werk dat zich begeeft op het grensgebied tussen film en performance.

Hoe kan VR betekenisvol worden ingezet en wordt een werk een immersieve ervaring? Hoe draagt de techniek bij aan de beleving van dans? Op de eerste festivaldag organiseert Cinedans een middag over Virtual Reality. In EYE wordt de tribune van Zaal 2 ingeschoven, de ruimte wordt getransformeerd tot open marktplein.

Makers tonen en testen hun innovatieve projecten, vanuit verschillende disciplines delen sprekers hun opvattingen en hun ervaring. Daarnaast worden interviews, gesproken columns en nieuws gepresenteerd over de betekenis van de nieuwste technieken voor het dansveld. De resultaten en bevindingen van het afgelopen VR-LAB, georganiseerd door Cinedans, Beamlab, Dansmakers en Canon, krijgen deze middag een podium.

Dancing Virtual Reality kent een open opzet met een doorlopend programma. Publiek  kan in- en uitlopen. Kom binnen, ervaar en praat mee!

Meer info over de dagagenda van Dancing Virtual Reality op de website en bij de Cinedans balie op het festival.

(Cinedans)