Cinedans - De Wolf Danst!

Het Mediafonds, de NTR, het Nederlands Filmfonds en Cinedans initieerden samen het interdisciplinaire dansfilmproject De Wolf Danst!: een combinatie van een onafhankelijke dansfilm en een daaraan gekoppelde artistiek hoogwaardige documentaire. Op Cinedans gaan de films feestelijk in première, inclusief voguing performances door House of Vineyard en een aansluitend feestje.

VLUCHT | NL | 2018 | 10’ [première]

Regisseur: WIAM AL-ZABARI - Choreograaf: KRISZTINA DE CHÂTEL

Regisseur Wiam Al-Zabari en choreografe Krisztina de Châtel hebben beide in het verleden hun land moeten ontvluchten. Met Vlucht maken zij invoelbaar hoe het is om je thuisland achter te moeten laten. Een groep dansers ontvlucht een typisch Hollands dorpje en vecht zich een weg, dwars door de bossen en over de duinen, richting zee. De natuur blijkt een onvoorspelbare tegenstander tijdens hun zoektocht naar vrijheid en veiligheid.   

DANCE OR DIE | NL | 2018 | 54’ [première]

Regisseur: ROOZBEH KABOLY

Voor de jonge Syrische danser Ahmad Joudeh was zijn door oorlog getroffen geboortestad Damascus niet alleen een kapotgeschoten ravage, maar ook een podium.

Om de tragiek van zijn land te tonen, danste hij op de puinhopen van zijn stad. Toch grijpt hij de kans om zijn geboortegrond te ontvluchten met beide handen aan. Sinds anderhalf jaar woont Ahmad in Nederland en studeert aan de Nationale Balletacademie. Hij treedt op in binnen- en buitenland. Hij worstelt met zijn nieuwe leven en mist zijn familie, die nog steeds in Syrië woont. Bovendien is de druk om het hier te maken groot. Welke prijs betaalt Ahmad voor zijn nieuw verkregen vrijheid?

OTHERLAND | NL | 2018 | 10’ [première]

Regisseur: JAN PIETER TUINSTRA - Choreograaaf: KEREN LEVI

Een jonge Vogue-danser presenteert zichzelf voor het allereerst op een Voodoo Carnival Ball. Een belangrijke danswedstrijd, waar hij zich zal moeten bewijzen om geaccepteerd te worden door de rest. Hij denkt terug aan zijn jeugd op Sint Maarten en de transformatie die hij sindsdien heeft ondergaan. De vrijheid waar hij vroeger zo naar hunkerde lijkt bereikt. Gebaseerd op het biografische verhaal van Elvin Elejandro Locadia. 

MOTHER’S BALLS | NL | 2018 | 40’ [première]

Regisseur: CATHERINE VAN CAMPEN

Amber Vineyard groeide op in een streng Amerikaans gezin. Haar creatieve uitspattingen werden thuis met lede ogen aangezien. Nadat ze op haar vijftiende met haar moeder naar Nederland verhuisde vond ze in de ballroom een manier om zichzelf te uiten. Met House of Vineyard creëerde zij het eerste Nederlandse ballroomhuis, thuishaven voor vrije geesten. Met haar extravagante optredens geeft ze haar ‘kids’ de kans zich te uiten in een veilige LHBTQI+ vriendelijke omgeving en weet tegelijk ballroom en voguing internationaal op de kaart te zetten.

(Cinedans)

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie