Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Cinedans - Student Competition

Cinedans presenteert dit jaar voor de derde maal de Cinedans Student Competition, mede mogelijk gemaakt door Canon. Het festival ontving 66 inzendingen van studenten van over de hele wereld en vanuit verschillende disciplines. Cinedans selecteerde voor deze avond de twaalf beste — van een wonderbaarlijk bezoek van een groep roze konijnen aan de stad Amsterdam tot een dansante zoektocht naar ultiem geluk in een Franse wasserette. Een speciaal samengestelde jury maakt tijdens deze feestelijke avond de winnaar bekend.

Canon Nederland ondersteunt de Cinedans Student Award en stelt voor de winnaar een camera ter beschikking. De winnaar wordt opgenomen in Cinedans' internationale tourprogramma 2017.

jury

Ernie Tee is script coach, script editor en dramaturg. Hij werkte mee aan de ontwikkeling van talloze films en televisieproducties. Tevens is hij docent Filmgeschiedenis/Filmanalyse en studieleider aan de Nederlandse Filmacademie en docent Esthetiek van het Beeld aan Luca School of Arts in Brussel. Bij Schrijversvakschool Amsterdam verzorgt hij lessen scenario en de cursus speelfilm.

Katja Heitmann is choreografe. Zij brengt dagelijkse (digitale) technologie, het dansende lichaam en de aanwezigheid van publiek samen in onconventionele voorstellingen. Katja Heitmann won onlangs de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht ’16.

Abdelhadi Baaddi kwam tien jaar geleden als human beatboxer terecht bij theatergezelschap ISH. Daar ontwikkelde hij zich tot een allround performer. Hij danst, acteert en maakt muziek. Met deze brede achtergrond geeft hij een heel eigen draai aan zijn werk.

filmprogramma

Anxious (première) Emmy Kattenbelt, Juno Cornelisse en Mohamed Ed Dahbi (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht  - Graphic Design) (NL 2016) 3'
Een groep wordt geconfronteerd met een nieuwkomer. Wat wil de nieuwkomer? Komt ze de orde verstoren? Hebben wij om deze indringer gevraagd?

Vigil (première) Duarte Silva en Tiia Veneranta (Universidade Católica Portuguesa – Escola das Artes) (PR 2016) 7' 
In Vigil belichamen tijd en de oneindige afwisseling tussen donker en licht de eeuwigdurende levenscyclus. Is alles wat we zien en voelen ook waar? 

Lightness (première) Nicole Tsangaris, Filipa Santos en Ana Sofia Ribeiro (Universidade Católica Portuguesa – Escola das Artes) (PR 2016) 9' 
Twee personen onderzoeken op verschillende manieren hoe ze op kunnen gaan in hun omgeving.

Zero-G Jannis Lenz (Filmakademie Wien) (OO/DE 2016) 10'
Urban tracers bewegen zich vrijwel gewichtloos door de grote stad. Hun kijk op het leven wordt verwoord door poetry slammer Fatima Moumouni. 

The Rope (première NL) Jenny Birger (Tel Aviv University) (IL 2016) 5'
Geïnspireerd op Camus’ Mythe van Sisyphus klimt iemand in een touw naar boven. De eeuwigdurende arbeid leidt nergens toe. Toch blijft de glimlach bestaan.

What’s Up, You? Simon van der Zande en Léa Vinette (Universiteit van Amsterdam, ArtEZ) (NL 2016) 2'
We zien een jonge vrouw van achteren. Wat doet ze? We komen er niet helemaal achter. Wie is ze? We zullen het nooit echt weten.

Flamongi (première NL) Gabriella Engdahl (Northern School of Contemporary Dance) (ZW 2016) 2'
Tussen het gras, met de zee op de achtergrond, staat de tijd stil. Alleen beweging doet de tijd passeren. Maar niemand ontsnapt aan de tikkende hoofdbeweging van een groep flamingo’s.

Catharsis (première NL) Veronika Akopova (Acts / Ecole De Danse Contemporaine De Paris) (FR 2016) 8'
In een wasserette, uit een fijne was op 30°, wordt een schepsel geboren. Heen en weer slingerend tussen ‘schoon’ en ‘vies’, vindt ze uiteindelijk een manier om haar leven te vieren.

The Rabbit Dance (première) Rubén Sánchez (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten – Jazz and Musical Dance) (NL 2016) 3'
Een wonderlijk blond konijn betreedt de stad Amsterdam. Samen met andere vreemde konijnen danst hij de Rabbit Dance. Wat is cool en wat is echt?

Demons Luisa Betancur Ossa, Luis Ramirez Muños en Valeria Alvarado Mejia (Artcenter College of Design) (VS 2016) 4'
Om in het reine te komen met haar moeders dood, zoekt een meisje hoe ze haar herinneringen en dat wat ze zich niet meer herinnert in balans kan brengen.

This Is Not Magritte (première NL) Ivan Skorik (Moscow Film School) (RU 2016) 6'
Een beeldverhaal, geïnspireerd op de schilderijen van René Magritte. 

Bird in Cage (première NL) Martin Barshai en Steven Russell (New York University) (VS 2015) 5'
Driemaal dezelfde dansfrase – de variatie toont zich in de kadrering, editing en frame rate. 
Deze film bevat lichtflitsen die mogelijk niet geschikt zijn voor kijkers met epilepsie.

(Cinedans)

   

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z