Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Cinedans - The Magical Grammar of Film

Terwijl dans van alle kunsten het meest fysiek aanwezig is, is film juist de meest ongrijpbare en onzichtbare kunstvorm. Een opzienbarende constatering, want is het juist niet film – beeld en geluid – dat zich overal zo aan ons opdringt?

Ernie Tee, dramaturg en docent aan de Nederlandse Filmacademie, geeft een geïllustreerde lezing over beeld en betekenis. Meer dan andere kunstvormen, lijkt film een bekende wereld te tonen en een transparante taal te spreken. Het tegendeel is waar. Juist film doet haar uiterste best om weg te moffelen, te verstoppen en zichzelf ongrijpbaar te maken. Ernie Tee neemt zijn toehoorders mee in een verhaal over deze autonome kunstvorm met zijn eigen geheimen en grammatica.

Ernie Tee is script coach, script editor en dramaturg. Hij werkte mee aan de ontwikkeling van talloze films en televisieproducties. Tevens is hij docent Filmgeschiedenis/Filmanalyse en studieleider aan de Nederlandse Filmacademie en docent Esthetiek van het Beeld aan Luca School of Arts in Brussel. Bij Schrijversvakschool Amsterdam verzorgt hij lessen scenario en de cursus speelfilm. Dit jaar maakt Ernie Tee deel uit van de jury voor de Cinedans Student Award.

(Cinedans)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z