• A Couple of Down and Outs
  • A Couple of Down and Outs
  • A Couple of Down and Outs

Cinema Concert: A Couple of Down and Outs

De jonge artilleriesoldaat Danny keert gedesillusioneerd terug uit de Eerste Wereldoorlog; de dochter van een politieagent houdt hem op de been. A Couple of Down and Outs is een kleine liefdesgeschiedenis, maar levert ook kritiek op de Britse klassenmaatschappij. Live muzikale begeleiding, met bewerkte Britse oorlogs- en amusementsdeuntjes. Oorlogsveteraan John de Roode vertelt over de steun van dieren aan soldaten.

Zoals zoveel soldaten die terugkeren uit de horror van de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog, is Danny volkomen gedesillusioneerd. Alleen het paard dat hem trouw gediend heeft kan rekenen op zijn onvoorwaardelijke liefde; om het dier van de slachtbank te redden, neemt Danny maatregelen: hij steelt het.

origineel beeldmateriaal uit WOI

A Couple of Down and Outs is sociaal drama en liefdesgeschiedenis ineen, doorsneden met documentaire opnamen. Te zien is origineel filmmateriaal uit de Eerste Wereldoorlog, waaronder beelden van de zeeslag bij Skagerrak. De film werd gerestaureerd door Eye (35mm).

Met live muzikale begeleiding door het Martin de Ruiter trio: Martin de Ruiter (bandoneón), Elliot Muusses (elektrische gitaar), Erik Winkelmann (contrabas).

veteraan en buddyhond

Voorafgaand aan de voorstelling vertelt veteraan John de Roode over de onvoorwaardelijke steun van zijn KNGF-buddyhond Niels. Buddyhonden worden opgeleid door ex-militairen of andere (oud-)geüniformeerden met een een posttraumatische stressstoornis.

 

eye havendiner

Havendiner

20 mei sluiten we Shell Shock feestelijk af met een groot havendiner. Kom Syrisch eten en dansen aan het water!