Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • HANS & YAN
  • HANS & YAN
  • HANS & YAN
  • HANS & YAN
  • HANS & YAN
Bekijk trailer

6-_nil_dacapo

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Cinema Concert: HANS DAGELET en YAN: R.I.P.

Hans Dagelet, Jan van Eerd (alias Yan) en Jan Boiten, doken voor dit live-concert diep in de Eye-collectie. De fragmenten komen uit de verzameling Bits & Pieces, waar Hans Dagelet naar verluidt "krankzinnige beelden" vond.

Met live muziek van Hans Dagelet: trompet en vocals, Jan van Eerd: electronics en percussie, aangevuld met pianist Xavier Boot.

In aanloop naar de multimedia-voorstelling R.I.P., die in 2021 in première moet gaan in eindregie van Gerardjan Rijnders, maakten Hans Dagelet en Jan van Eerd, in samenwerking met Jan Boiten, een achttal compilatiefilms op basis van de Bits & Pieces-collectie van Eye.

De muzikale basis voor deze montages was de langspeelplaat R.I.P, die hij vorig jaar maakte met Jan van Eerd (oftewel Yan, begeleider en producer van onder andere Wende Snijders).

De LP heeft acht tracks met muziek van Hans Dagelet en Yan op teksten van de Groningse drukker/schilder Hendrik Nicolaas Werkman die de dood als onderwerp hebben zonder dat ook maar één keer het woord 'dood' valt.

fitness en vulkaanuitbarstingen

Hans Dagelet:

Ik ben met Jan Boiten, scenograaf/filmer, een aantal keren naar het archief van Eye geweest. We hebben daar uit de voorraad Bits & Pieces een aantal filmpjes uitgekozen die werken in combinatie met de muziek. Zwart-wit filmpjes uit de jaren 1900 tot en met 1945. Krankzinnige beelden: parades, kunstzwemmen, afkalvende gletsjers, stratenmakers die met razendsnelle handen stenen plaatsen, mieren in lange rijen, kooplustige massa's, chirurgie, animatiebeelden van sigaren die de sigarendoos inwippen en er weer uitspringen, massale fitness, vulkaanuitbarstingen, locomotieven die bij wijze van proef op elkaar botsen, schoonheidswedstrijden, slomobeelden van ontluikende bloemen en paddestoelen, loopgraven in de Eerste Wereldoorlog, verwoeste steden, en ga zo maar door. De schoonheid van bibberige en gekraste beelden uit het verleden werkt zeer goed in combinatie met de muziek van R.I.P.”

Foto's HANS & YAN: Sophie van Run

Mede mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst)

AFK Amsterdams fonds voor de kunst

toeslag

Voor deze film geldt een toeslag. (Geen restitutie toeslag bij annulering Cineville-reservering.)

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z