Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Filibus
  • Roosbeef
  • Filibus

Cinema Concert: Roosbeef plays Filibus

Singer-songwriter en toetseniste Roos Rebergen begeleidt deze nieuwe restauratie van Filibus samen met gitarist/songwriter Sjoerd Bruil. In de klassieker probeert de luchtpiraat barones Troixmond, vermomd als Filibus en zich verplaatsend per zeppelin, de detective Hardy verdacht te maken van haar misdaden.

Filibus was een bekende Italiaanse filmschurk uit het begin van de 20e eeuw, een fictief personage dat uitgroeide tot idool van zowel volk als kunstenaarsvoorhoede. Boef Filibus probeert de verdenking te doen vallen op detective Hardy en weet barones Troixmond voor z’n karretje te spannen. Een ingewikkeld spel met identiteiten volgt - wil de echte Filibus opstaan? -, en vele verwikkelingen en ontvoeringen later lijkt Filibus, die zich per zeppelin verplaatst, tegen de lamp te lopen. Of toch niet?

De film werd veelvuldig vertoond als entertainmenttitel uit de distributiecollectie van filmpionier Jean Desmet (1875-1956), wiens nalatenschap onderdeel is van de Eye-collectie. Roos Rebergen begeleidt deze nieuwe restauratie van Filibus samen met gitarist/songwriter Sjoerd Bruil.

tjing tjing

De band van singer-songwriter en toetseniste Roos Rebergen, Roosbeef, bestaat meer dan tien jaar. In de tussentijd heeft ze samen met Andre Manuel de band Tjing Tjing opgericht en deed ze met Torre Florim van De Staat het speeldoosproject. In 2016 kwam haar eerste dichtbundel 'ik ben al 11 jaar geen zestien meer' uit.

Gitarist/songwriter Sjoerd Bruil (1981) speelt sinds 2004 bij Sukilove, Gruppo Di Pawlowski, Dez Mona, Millionaire en nog een hoop andere groepen. Zijn eigen groep heet Black Cassette en samen met Roos maakt hij deel uit van feestorkest Tjing Tjing.

toeslag

Voor deze film geldt een toeslag. (Geen restitutie toeslag bij annulering Cineville-reservering.)

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z