Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Edge Ensemble
  • Edge Ensemble
  • sunrise-a-song-of-two-humans
Bekijk trailer

sunrise_f.w._murnau_-_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Cinema Concert: Sunrise

De eerste Amerikaanse film van de vermaarde Duitse cineast Murnau verbeeldt de liefdesgeschiedenis van een jong stel, uit elkaar gedreven door toedoen van een ‘wereldsche vrouw’. Met live muziek van The Edge Ensemble en zangeres Elisenda Pujals Picó.

Wanneer een boer verliefd wordt op een vrouw uit de stad, dreigt hij zijn gezin te verlaten. Hij is bereid om zijn vrouw te vermoorden om met haar mee te kunnen gaan. Op het moment van de waarheid besluit hij om het niet te doen en bij zijn vrouw te blijven. Nu moet hij het vertrouwen van zijn vrouw zien terug te winnen. Sunrise werd tijdens de eerste Oscaruitreiking in 1929 bekroond met vier Oscars. De eerste Amerikaanse film van expressionist F.W. Murnau wordt nog altijd gezien als een van de beste films ooit.

intensiteit en geluk

Voor de soundtrack stelt The Edge Ensemble zich op in twee groepen aan weerszijden van het podium. Eén team vertegenwoordigt de intensiteit en het geluk van de Vrouw, het andere team vertegenwoordigt de Man. Geleidelijk aan loopt de muziek op naar de hoogste en laagste intensiteitsmomenten in de film.

muzikale dissidenten

The Edge Ensemble bestaat uit muzikale dissidenten, artiesten die te enthousiast of te koppig zijn om te voldoen aan de verwachtingen van hun scene. Een rockdrummer werd spectromorfoloog, een klassieke pianist is free jazz gaan spelen, een barokviolist voert een Klingon-opera uit.

The Edge Ensemble bestaat uit Brendan Faegre (synthesizer/drums/regisseur), Elisenda Pujals Picó (zang), James Hewitt (barokviool), Christof May (reed-instrumenten), Marta Warelis (piano), Vasilis Stefanopoulos (bas).

toeslag

Voor deze film geldt een toeslag. (Geen restitutie toeslag bij annulering Cineville-reservering.)

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z