Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Cinema Egzotik: Dictatorial State Night

Vlak voordat Theresa May aankondigde de mensenrechten opzij te zetten als dat nodig was om terreur te bestrijden, zette Egzotik twee films op het programma die als voorafschaduwing van actuele ontwikkelingen kunnen gelden. In Orson Welles’ verfilming van Kafka’s roman Der Prozeß wordt een man verdacht van moord terwijl ieder bewijs ontbreekt, in V for Vendetta is Groot-Brittannië daadwerkelijk veranderd in een dictatuur…

Egzotik-programmeur Martin Koolhoven licht toe. ‘Het Proces is een zogenaamde cautionary tale; een meesterwerk over een zielverwoestend rechtssysteem. De verfilming van Orson Welles wordt zelden genoemd als een hoogtepunt uit diens carrière, maar het is toch echt een van zijn beste films. We hadden veel prachtige zielverwanten kunnen kiezen, zoals 1984, Brazil of THX 1138, maar we kozen voor een modernere film. De verfilming van Alan Moore’s klassieke graphic novel: V for Vendetta.'

The Trial
Orson Welles (FR/IT/DE/YU 1962) 118 min.

In een labyrint van kille flatgebouwen en claustrofobische kantoorruimtes tracht procuratiehouder Josef K. (de van nature schichtige, opgejaagd aandoende Anthony Perkins) zich te verdedigen; hij wordt verdacht van een niet nader gespecificeerde moord. Welles weet de ontwrichtende beklemming van Kafka’s novelle Der Prozeß overtuigend te vertalen naar het witte doek. Ook met Romy Schneider en Jeanne Moreau.

+

V for Vendetta
James McTeige (VS/GB/DE 2005)132 min.

In het Groot-Brittannië van de toekomst worden vrijheden door de overheid ingeperkt, onder de rechtvaardiging dat de strijd tegen het terrorisme straffe maatregelen vereist. Alleen de jonge Evey verzet zich en wordt prompt gevangen genomen. Marteling is haar deel, zal ze blijven rebelleren? Scenario van Lilly en Lana Wachowski, die de gelijknamige graphic novel bewerkten. Met Natalie Portman, Hugo Weaving, John Hurt en Stephen Fry.  

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 11,50

vriend**

€ 10,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€19,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z