Cinema Egzotik: Royalty Night

Het hoeft niet altijd ripping yarns, gore of ultra violence te zijn wat de klok slaat in Egzotik, een onsje minder kan ook, zelfs voor romantiek is plaats in de wondere wereld van horror en cult. Op naar The Princess Bride, op naar Excalibur, lang leve de chick flick!!  

Egzotik-progammeur Martin Koolhoven licht toe. 'Kijk, dat had je niet verwacht, hè? Een heuse chick flick in Cinema Egzotik! Maar wel een goeie: The Princess Bride. En alsof dat nog niet genoeg koningshuis was: Excalibur, de legende van Koning Arthur. Fuck die Tolkien-films, dit is pas avontuur/fantasy.'  

The Princess Bride
Rob Reiner (Verenigde Staten 1987)
98 min.
Actie, romantiek, grappenmakerij en een groot assortiment aan helden en schurken in dit postmoderne sprookje waarin opa Peter Falk zijn grieperige kleinzoon voorleest uit William Goldmans The Princess Bride, een verhaal vol piraten, monsters en reuzen dat tot leven komt. Ook met Robin Wright en Billy Cristal.
+
Excalibur
John Boorman (Verenigde Staten 1981)
Nederlands ondert., 140 min.
John Boorman regisseerde een magistrale, sensuele verfilming van de aloude King Arthur-legende. Arthur, de zoon van Pendragon en Igrayne, is de enige die het mythische zwaard Excalibur uit de rots kan trekken om Engeland op te stoten in de vaart der volken. Een verbluffende reis naar de dark ages, opgenomen in Ierland, vol Ronde Tafels, magie en mist.  

Deze voorstelling is geselecteerd door We Are Public en gratis toegankelijk voor leden, mits niet uitverkocht. Reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen vanaf een uur voor aanvang worden opgehaald bij de kassa.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie