Bekijk trailer

the_private_life_of_sherlock_holmes_-_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Cinema Egzotik: Sherlock Night

Hij lijkt zo een onbeschreven blad, meesterspeurder Sherlock Holmes. Maar zou het kunnen dat… Cinema Egzotik speculeert erop los met Billy Wilders verkenning van Holmes’ seksuele geaardheid en Barry Levinsons schets van de fictieve ontmoeting tussen Holmes en Watson op de kostschool.

Egzotik-programmeur Martin Koolhoven: ‘Er zijn heel veel Sherlock Holmes-verfilmingen gemaakt voor het grote als het kleine scherm, met als meest recente vertolkers Benedict Cumberbatch en Robert Downey Jr. Vanavond beginnen we met mijn favoriet: The Private Life of Sherlock Holmes van niemand minder dan Billy Wilder. De film had een moeilijke ontstaansgeschiedenis en flopte, maar verdient herwaardering. Daarna een curieuze Holmes, de Spielbergproductie Young Sherlock Holmes, die in Nederland werd uitgebracht als Pyramid of Fear en duidelijk onder de invloed van het succes van de Indiana Jones-films werd gemaakt.’

The Private Life of Sherlock Holmes
Billy Wilder (GB 1970) 125’
‘You see, they're not only midgets, but also anarchists.’
Het is een van de grappige citaten uit Wilders’ oorspronkelijk drie uur durende verkenning van de relatie tussen meesterdetective Sherlock Holmes (Robert Stephens) en assistent Dr. Watson (Colin Blakely). Waren de twee meer dan vrienden? De zaak die ze oplossen betreft de verdwijning van een echtgenoot in het meer van Lochness en alles wat daarmee samenhangt, zoals voornoemde dwergen en kwaadaardige Trappisten-monniken. Christopher Lee speelt Holmes’ broer.

+
Young Sherlock Holmes
Barry Levinson (VS 1985) 109’
Holmes en Watson op de Engelse kostschool, verdiept in hun eerste case: het is het scenario dat Sir Arthur Conan Doyle nooit schreef, maar dat Barry Levinson verfilmde, met alle respect Holmes’ schepper waardig. Op de achtergrond speelt een samenzwering van Egyptische boeven die Britse zakenmannen hun kapitaal afhandig willen maken. ‘You can get up now, Watson. The war's over.’

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie