Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

the_private_life_of_sherlock_holmes_-_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Cinema Egzotik: Sherlock Night

Hij lijkt zo een onbeschreven blad, meesterspeurder Sherlock Holmes. Maar zou het kunnen dat… Cinema Egzotik speculeert erop los met Billy Wilders verkenning van Holmes’ seksuele geaardheid en Barry Levinsons schets van de fictieve ontmoeting tussen Holmes en Watson op de kostschool.

Egzotik-programmeur Martin Koolhoven: ‘Er zijn heel veel Sherlock Holmes-verfilmingen gemaakt voor het grote als het kleine scherm, met als meest recente vertolkers Benedict Cumberbatch en Robert Downey Jr. Vanavond beginnen we met mijn favoriet: The Private Life of Sherlock Holmes van niemand minder dan Billy Wilder. De film had een moeilijke ontstaansgeschiedenis en flopte, maar verdient herwaardering. Daarna een curieuze Holmes, de Spielbergproductie Young Sherlock Holmes, die in Nederland werd uitgebracht als Pyramid of Fear en duidelijk onder de invloed van het succes van de Indiana Jones-films werd gemaakt.’

The Private Life of Sherlock Holmes
Billy Wilder (GB 1970) 125’
‘You see, they're not only midgets, but also anarchists.’
Het is een van de grappige citaten uit Wilders’ oorspronkelijk drie uur durende verkenning van de relatie tussen meesterdetective Sherlock Holmes (Robert Stephens) en assistent Dr. Watson (Colin Blakely). Waren de twee meer dan vrienden? De zaak die ze oplossen betreft de verdwijning van een echtgenoot in het meer van Lochness en alles wat daarmee samenhangt, zoals voornoemde dwergen en kwaadaardige Trappisten-monniken. Christopher Lee speelt Holmes’ broer.

+
Young Sherlock Holmes
Barry Levinson (VS 1985) 109’
Holmes en Watson op de Engelse kostschool, verdiept in hun eerste case: het is het scenario dat Sir Arthur Conan Doyle nooit schreef, maar dat Barry Levinson verfilmde, met alle respect Holmes’ schepper waardig. Op de achtergrond speelt een samenzwering van Egyptische boeven die Britse zakenmannen hun kapitaal afhandig willen maken. ‘You can get up now, Watson. The war's over.’

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z