Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • The Ipcress File
  • The Ipcress File
  • The Ipcress File
  • The Ipcress File

Cinema Egzotik: Spy Night

James Bond en Harry Palmer: groter contrast tussen geheimagenten is niet denkbaar, hoewel ze door dezelfde man op het witte doek werden gebracht: filmproducent Harry Salzman. Egzotik brengt de twee antagonisten bij elkaar in Spy Night, die een ode is aan Roger Moore in z’n een na laatste Bond-vertolking en een jonge Michael Caine op de rand van wereldfaam.

Egzotik-programmeur Martin Koolhoven:

The Ipcress File is een van de leukste Bond-klonen ooit. De eerste Harry Palmer-film (Michael Caine had voor zeven films getekend, maar had er op een gegeven moment geen zin meer in) mag er zijn. Octopussy is misschien wel mijn favoriete James Bond-film, dus het wordt een heerlijk spionnenavondje.

The Ipcress File

Sidney J. Furie, GB 1965, kleur 109’ Engels gespr., Nederlands ondert.

Hij draagt een zware hoornen bril, doet z’n boodschappen in de supermarkt, draagt een confectiepak, praat met een Cockneyaccent en kookt graag voor zichzelf. Niets wijst erop dat Harry Palmer het opwindende leven leidt van en geheimagent. Toch moet hij het raadsel zien op te lossen waarom zoveel Westerse wetenschappers opeens spoorloos verdwijnen; aan hem de taak de vermiste Dr. Radcliffe op te sporen…  Verfilming van Len Deightons gelijknamige spionageroman. Bij uitbreng in 1965 omschreef Parool-filmcriticus en detectiveschrijver H.J. Oolbekkink Palmer als ‘plezierig antibioticum tegen al het slimme, maar ongenuanceerde Bond-geweld.’

Octopussy

John Glen, GB/US 1983, 131’ kleur Engels gespr., Nederlands ondert.

Roger Moore is cool, sophisticated en ironisch als altijd in deze wat warrige Bondfilm, waarin 007 achter een Afghaanse prins aangaat die een Fabergé-ei wil kopen dat kort tevoren uit de handen viel van de vermoorde agent 009. Spectaculaire actiescènes en onverwacht wisselende camerastandpunten geven de film vaart, actrice Maud Adams maakt haar opwachting als Octopussy, de aanvoerster van een vrouwelijke bende juwelendieven.

In samenwerking met James Bond Nederland.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z