• The Ipcress File
  • The Ipcress File
  • The Ipcress File
  • The Ipcress File

Cinema Egzotik: Spy Night

James Bond en Harry Palmer: groter contrast tussen geheimagenten is niet denkbaar, hoewel ze door dezelfde man op het witte doek werden gebracht: filmproducent Harry Salzman. Egzotik brengt de twee antagonisten bij elkaar in Spy Night, die een ode is aan Roger Moore in z’n een na laatste Bond-vertolking en een jonge Michael Caine op de rand van wereldfaam.

Egzotik-programmeur Martin Koolhoven:

The Ipcress File is een van de leukste Bond-klonen ooit. De eerste Harry Palmer-film (Michael Caine had voor zeven films getekend, maar had er op een gegeven moment geen zin meer in) mag er zijn. Octopussy is misschien wel mijn favoriete James Bond-film, dus het wordt een heerlijk spionnenavondje.

The Ipcress File

Sidney J. Furie, GB 1965, kleur 109’ Engels gespr., Nederlands ondert.

Hij draagt een zware hoornen bril, doet z’n boodschappen in de supermarkt, draagt een confectiepak, praat met een Cockneyaccent en kookt graag voor zichzelf. Niets wijst erop dat Harry Palmer het opwindende leven leidt van en geheimagent. Toch moet hij het raadsel zien op te lossen waarom zoveel Westerse wetenschappers opeens spoorloos verdwijnen; aan hem de taak de vermiste Dr. Radcliffe op te sporen…  Verfilming van Len Deightons gelijknamige spionageroman. Bij uitbreng in 1965 omschreef Parool-filmcriticus en detectiveschrijver H.J. Oolbekkink Palmer als ‘plezierig antibioticum tegen al het slimme, maar ongenuanceerde Bond-geweld.’

Octopussy

John Glen, GB/US 1983, 131’ kleur Engels gespr., Nederlands ondert.

Roger Moore is cool, sophisticated en ironisch als altijd in deze wat warrige Bondfilm, waarin 007 achter een Afghaanse prins aangaat die een Fabergé-ei wil kopen dat kort tevoren uit de handen viel van de vermoorde agent 009. Spectaculaire actiescènes en onverwacht wisselende camerastandpunten geven de film vaart, actrice Maud Adams maakt haar opwachting als Octopussy, de aanvoerster van een vrouwelijke bende juwelendieven.

In samenwerking met James Bond Nederland.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. Zaterdag 2 november 2019 is Eye in de avond alleen geopend voor Museumnacht-bezoekers.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.