Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Cinema Egzotik: Take Cover Night

Dekking zoeken, je schuil houden, onvindbaar zijn: in Egzotik’s Take Cover Night zijn het twee klassieke titels die inhoud geven aan het gevoel opgejaagd te worden, met dito twee klassieke regisseurs aan het roer, Carol Reed (Odd Man Out) en John Carpenter (Assault on Precinct 13). Op de vlucht in Belfast, kogelregens in LA.

Egzotik-programmeur Martin Koolhoven licht toe. ‘Carol Reed is waarschijnlijk het bekendst van zijn films The Third Man en Oliver! , maar na vanavond komt daar het schitterend gedraaide en hartverscheurende Odd Man Out bij, samen met de coolste siege-film ooit: Assault on Precinct 13 van Egzotik-favoriet John Carpenter.'

Odd Man Out (Carol Reed, GB, 1947, 116', zwart-wit)
Na een spectaculaire roofoverval wordt de zwaar verwonde Ierse rebellenleider Johnny McQueen (James Mason) opgejaagd, zijn vlucht drijft hem door de straten van nachtelijk Belfast, de stervende McQueen groeit uit tot Messias voor de Ierse onafhankelijkheidsstrijd, tergende spanning en vochtige handpalmen tot het einde. ‘De beste film aller tijden’ schreef de London Sunday Chronicle, ‘beste Britse film’ oordeelde de British Academy Film & Television Award-jury in 1948.

Assault on Precinct 13 (John Carpenter, VS, 1976, 91’)
Cultklassieker van John Carpenter. Voor zijn vertelling over een man op de vlucht die dekking zoekt in een bijna verlaten politiebureau, liet Carpenter zich inspireren door het ‘buddymotief’ in Howard Hawks Rio Bravo (met John Wayne). De plaats van handeling is nu een onderbezet politiebureau in de gruizige achterbuurten van Los Angeles. Net als Dick Maas later zou doen voor zijn films, nam Carpenter zelf de score voor zijn rekening.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF

gratis (mogelijk toeslag)

10 rittenkaart (verkrijgbaar aan de balie)

€85,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie

€ 11,50

Eye society

€ 7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

€3,-

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 

Cineville

€ 8,-

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€19,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z