Bekijk trailer

hard_times_1975_trailer.

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Cinema Egzotik: The Night of Charles Bronson

Hij ploeterde jarenlang als B-acteur en werd beroemd als de harmonica spelende zwijger in Once Upon a Time in the West. Egzotik brengt twee films met Bronson op z’n archetypische best: als huurmoordenaar (The Mechanic) en als straatvechter (Hard Times). Voor het geld, de guts en de glory dus.

Cinema Egzotik-programmeur Martin Koolhoven licht toe. ‘Hoe groot het gemis was, bleek toen Clooney zich door The American ploeterde. Hoeveel beter Charles Bronson dat had gedaan zien we vanavond in The Mechanic. Charles Dennis Buchinsky (zoals hij in het echt heette) was kampioen in het charismatisch niks doen. Wie beter dan hij had Harmonica kunnen spelen in Once Upon a Time in the West? Na Bronson als huurmoordenaar, zien we hem als straatvechter in een wat (onterecht) vergeten film van Egzotik-held Walter Hill.'

The Mechanic
Michael Winner (VS 1972) 100’
Bronson in een van z’n meest archetypische rollen, als zwijgzame huurmoordenaar. Arthur Bishop is al in de vijftig, tijd om de vakkennis over te dragen aan jonge hond Steve – met vele explosies, knokpartijen, achtervolgingen en functionele seks tot gevolg. Bishop: ‘You always have to be dead sure. Dead sure or dead.’

+

Hard Times
Walter Hill (VS 1975) 93’
De man die z’n vuisten laat spreken en de handige, gladde prater, ‘the muscle and the mouth’: neem twee tegenstelde karakters, veroordeel ze tot elkaar en laat de film beginnen - het is het beproefde recept van regisseur Walter Hill (48 Hrs.) James Coburn is Speed, aalgladde manager van straatgevechten, Bronson is Chaney, ‘bare knuckle fighter’. Als team houden zich staande tijdens de Grote Depressie, geknokt en gegokt wordt er in de vuige steegjes van New Orleans.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie