Cinema Egzotik: The Night of Jeff Goldblum

Filmfestival Imagine zet dit jaar de vervolgfilm op de themakaart. Egzotik sluit aan met een programma rond Jeff Goldblum, de acteur die, toevallig of niet, zijn beste rollen had in de remakes van jarenvijftigklassiekers The Invasion of the Body Snatchers en The Fly.  

Egzotik-programmeur Martin Koolhoven licht toe. 'Met al die matige remakes van horrorklassiekers de laatste jaren zou je bijna vergeten dat het ook wel eens wél lukt. Zowel Invasion of the Body Snatchers als The Fly waren geweldige jarenvijftighorrorfilms die remakes kregen waar je over kan twisten welke beter zijn: het origineel of de remake. Zou het toeval zijn dat in beide films de excentrieke acteur Jeff Goldblum een rol heeft?’

The Invasion of the Body Snatchers
Philip Kaufman US 1978 Engels gespr. Nederlands ondert. 115'

Van een klassieker een nieuwe klassieker maken. Philip Kaufman deed het, mede dankzij de acteerprestaties van Donald Sutherland en Jeff Goldblum. Leverde Don Siegel in 1956 een bijtende metafoor af voor de communistenparanoia onder McCarthy, Kaufman legt de nadruk op het gevoel van psychische ontwrichting. Als buitenaardse flora onze lichamen in bezit neemt, wie zijn we dan nog? Psychiater Leonard Nimoy (Goldblum) lenigt geestelijke nood, maar ieder stukje groen is verdacht. Let op het gewelddadig aan mootjes hakken van een stronkje bleekselderij!

The Fly
David Cronenberg US/GB/CA 1986 Engels gespr., Nederlands ondert., 96'

Cronenberg transformeert een zot B-filmplot tot een hartverscheurend portret van fysieke deformatie. The Fly is niet alleen een ongekend staaltje lichaamshorror, maar ook een meesterlijke liefdestragedie die ons mee zuigt in de nachtmerrie van een geniale wetenschapper (Jeff Goldblum). Bij een grensverleggend experiment fuseert hij genetisch met een vlieg, om daarna geleidelijk te ontbinden, tot ontzetting van zijn omgeving.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.