Bekijk trailer

the_wicker_man_1973_official_trailer_-_christopher_lee_diane_cilento_horror_movie_hd

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Cinema Egzotik: The (Recently) Fucked Up 70s Horror Night

Ach, de malle jaren zeventig, met zijn hippies, zitkuilen en sleutelparty’s. Dat er ondertussen ook nog steengoeie occulte griezel werd gemaakt, zou je bijna vergeten. Egzotik brengt good old Christopher Lee en angstige Sissy Spacek samen in twee klassiekers, The Wicker Man en Carrie.

Egzotik-progammeur Martin Koolhoven licht toe: ‘Okay, die recente remake van Carrie begon niet eens zo onaardig, maar gaandeweg werd het toch steeds meer zo’n typische rukherhaling waar Hollywood patent op lijkt te hebben. Met als absoluut dieptepunt de finale waarin het hoofdpersonage goddomme een soort vliegende superheks werd. Nog erger schijnt de remake van The Wicker Man te zijn. Ik heb hem niet gezien. Ik verdom het. Ik zag een scène waarin Nicholas Cage door bijen werd aangevallen die zó belachelijk was dat ik genoeg wist. Maar het ergst van dit alles is dat mensen wellicht hierdoor nooit het origineel gaan zien. Welnu, dit is je kans.  Dit zijn twee meesterwerken over seksuele repressie uit het gloriedecennium voor horror. Tienerangsten en religekte, komt dat zien.’ 

The Wicker Man Robin Hardy GB 1973 88’ Engels gespr., niet ondert.

Brigadier Howie onderzoekt de plotselinge verdwijning van een jong meisje op het Schotse Summer-eiland. De lokale bevolking zegt van niets te weten, maar intussen blijkt men heidense vruchtbaarheidsrituelen te praktiseren om de eilandheerser Lord Summerisle (Lee) gunstig te stemmen. Summerisle: ‘Do sit down, Sergeant. Shocks are so much better absorbed with the knees bent.’

+

Carrie Brian De Palma VS 1976 98’ Engels gespr., niet ondert.

Stephen King schreef een beklemmende horror-roman over een meisje met een sadistische moeder. Op school wordt ze gepest, tijdens ‘prom night’ vreselijk te grazen genomen. Brian De Palma maakte er een klassieker van met Sissy Spacek als Carrie. Haar wraak is verwoestend, het middel telekinese. Carrie: ‘It has nothing to do with Satan, Mama. It's me. Me. If I concentrate hard enough, I can move things.’ 

Deze voorstelling is geselecteerd door We Are Public en gratis toegankelijk voor leden, mits niet uitverkocht. Reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen vanaf een uur voor aanvang worden opgehaald bij de kassa.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie