Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Cinema Egzotik: William Friedkin Night

Een vakman van de oude stempel die weet waar je als thriller- en horrorregisseur de mosterd haalt. Egzotik eert maar liefst twee maanden lang veteraan William Friedkin, die met The French Connection en The Exorcist zowel de spannendste car chase ever als de meest onvergetelijke duiveluitdrijverij op z’n naam schreef.

Egzotik-programmeur Martin Koolhoven licht toe. 'We lieten al twee keer eerder films van Friedkin zien, maar het werd hoog tijd voor de twee kroonjuwelen. Twee immens invloedrijke films die voor altijd het filmlandschap veranderden. Zonder The French Connection geen Turks Fruit, Hill Street Blues en weet ik niet wat. De twee films laten duidelijk Friedkins documentaire achtergrond zien; ja - zelfs The Exorcist.'

The French Connection

William Friedkin VS 1971 104’
Friedkin verfilmde Robin Moores roman over de belevenissen van de New Yorkse drugsrechercheurs 'Popeye' Doyle (Gene Hackman) en Buddy Russo (Roy Scheider). De twee gaan niet zachtzinnig te werk. Rake klappen, nietsontziende dialogen en nagelbijtende spanning bij de achtervolgingsscène in Brooklyn. Popeye houdt schoonmaak, het witte poeier stuift in het rond. Winnaar vijf Oscars, onder meer voor beste acteur (Hackman).

The Exorcist

William Friedkin VS 1973 122’
Een schok ging door het bioscooppubliek toen The Exorcist uitkwam, Friedkins verfilming van William Peter Blatty’s gelijknamige bestseller. Linda Blair speelt de twaalfjarige Regan bij wie de duivel moet worden uitgedreven. Het wordt een mano a mano krachtmeting met Father Merryn (Max von Sydow ) en Father Karras (Jason Miller), waarbij gevloekt, gebraakt en gebeden wordt tot in de hoogste exorcismegraad. Tevergeefs? Deel II kwam uit in 1977, opnieuw met de duivel stevig aan het roer.... Acht Oscarnominaties.

Op 13 juli is het dan tijd voor Cinema Egzotik: William Friedkin Sequel Night met de vertoning van The French Connection II (1975) en Exorcist II: The Heretic (1977).

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z