Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Cinema Egzotik: William Friedkin Sequel Night

Dat het vervolg op gietijzeren klassiekers niet altijd onomstreden is, laat deze aflevering van Egzotik zien. Hoe kom je over de spectaculaire duiveluitdrijving van The Exorcist en het ruige detectivewerk in The French Connection heen? Gewoon, door een omstreden sequel te maken.

Egzotik-programmeur Martin Koolhoven licht toe. 'Vanavond iets wat we nog nooit deden: de twee sequels op de films die we vorige Egzotik lieten zien. Beide vervolgen niet gemaakt door Friedkin (de originele regisseur), beide films ook gemaakt door vooraanstaande regisseurs en allebei controversieel. The French Connection II is absoluut aan heroverweging toe. John Frankenheimers is veel beter dan je zou denken en Hackman schittert. The Exorcist II is misschien de meest gehate sequel ooit, maar is alleen al door de muziek van Ennio Morricone de moeite waard. John Boorman gooide het over een compleet andere boeg en dat werd hem niet in dank afgenomen. Vanavond gaan we zien of dat terecht was. Zou zomaar kunnen dat we de eersten zijn die deze film op 35mm hervertonen.'

The French Connection II

John Frankenheimer VS 1975 119’
Frankenheimer neemt het stokje van Friedkin over. Rechercheur 'Popeye' Doyle (Gene Hackman) reist opnieuw af naar Marseille om drugsbaron Charnier (Fernando Rey) te pakken, die hem in deel I door de vingers glipte. Charnier maakt van Doyle echter een heroïnejunkie, en Popeye moet door een helse afkickperiode om de boel recht te zetten.

Exorcist II: The Heretic

John Boorman VS 1977 122’
Een schok ging door het bioscooppubliek toen The Exorcist uitkwam, Friedkins verfilming van William Peter Blatty’s bestseller, met Linda Blair als de vuilbekkende bezetene. Blair is opnieuw van de partij, de duiveluitdrijver van dienst is dit keer niemand minder dan Richard Burton. De demon leeft voort en Ennio Morricone voorziet de satansbestrijding van passende horrorklanken.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z