Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Cinema Egzotik: Winter Is Coming

Sneeuw, bittere kou en achtervolgingen op leven en dood. In de winterspecial van Egzotik dalen de temperaturen ver onder nul en zijn een premiejager en een Sámi-jager de hoofrolspelers; wraak, moord en woeste actie in een bevroren landschap, met Jean-Louis Trintignant, Klaus Kinski en Mikkel Gaup in de deep freeze hoofdrollen.

De jager en de gejaagde – het is een oud thema, dat steeds opnieuw wordt opgepakt door thriller- en westernfilmers. Egzotik brengt het onder een dak met de vrieskou van de winter in Sergio Corbucci’s spaghettiwestern Il grande silenzio en Ofelas, de eerste lange Sámi-speelfilm.

Programmeur Martin Koolhoven licht toe: "Vanavond twee films vol besneeuwde landschappen. The Great Silence is misschien wel de beste spaghettiwestern die niet geregisseerd werd door Sergio Leone. Leone is natuurlijk de posterboy van het genre, maar het gat met de nummer 2 is minder groot dan tussen Sergio Corbucci en de nummer 3. Tegenwoordig is Corbucci vooral bekend als regisseur van de originele Django, maar hij maakte nog een dozijn andere westerns en zeker de helft daarvan zijn genreklassiekers. Pathfinder is de eerste Lappen-film, dat twintig jaar later een Amerikaanse remake kreeg, al werden de Vikingen vervangen door Tsjoeden en de Lappen door Indianen."  

The Great Silence (Il grande silenzio) Sergio Corbucci, IT, FR, 1968, 105 minuten
Jean-Louis Trintignant is Silence, een premiejager die de rotzak van dienst, bendeleider Loco (Klaus Kinski), op de hielen zit. Plaats van handeling is de bergachtige staat Utah, waar de sneeuw – uitzonderlijk voor een spaghettiwestern – tot borsthoogte valt. Trintignant zwijgt functioneel, Kinski is dito bruut en gek en er wordt veel en graag geschoten.Te zien in een 4K-restauratie.

+

Pathfinder (Ofelas) Nils Gaup, NO, 1987, 86 minuten
Genomineerd voor beste niet-Engelstalige film bij de Oscar-uitreikingen van 1988: het sterk geacteerde en spannende Pathfinder was de eerste lange Sámi-speelfilm ooit. Regisseur Nils Gaup haakte in op een eeuwenoude Lapse sage en schilderde een portret van een jonge Sámi die achtervolgd wordt door nietsontziende plunderaars. Plaats van handeling is de onherbergzame Finnmark, nabij de Poolcirkel. Sneeuw, sjamanisme en veel actie: woest, primitief en meedogenloos. Vanavond vertonen we de 70mm-versie.   

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF

gratis (mogelijk toeslag)

10 rittenkaart (verkrijgbaar aan de balie)

€85,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie

€ 11,50

Eye society

€ 7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

€3,-

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 

Cineville

€ 8,-

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€19,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z