Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • De stad was van ons
Onderdeel van Women Make Film

Cinema Stadsleven: Vrouwen filmen de stad

Vandaag presenteert Eye als onderdeel van het programma ‘Women Make Film’ een speciale editie van Cinema Stadsleven, de live talkshow over stedelijke thema’s van journalist en presentator Tracy Metz. In de talkshow ontvangt Tracy Metz een aantal gasten en zijn filmfragmenten uit de collectie van Eye te zien. Aansluitend gaat de film De stad was van ons. Radicaal-feminisme in de jaren ’70 (2019) van Netty van Hoorn in première.

Bekijk hier de registratie van de avond:

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Netty van Hoorn en Marjan Sax, die in de film figureert, vertellen over De stad was van ons. Deze film is een historisch document, opgebouwd uit interviews, oude (amateur)filmfragmenten, foto’s en archiefmateriaal. Van Hoorn laat hiermee zien hoezeer de lesbische beweging een drijvende kracht was in de tweede feministische golf, en hoe belangrijk de vrije blije sfeer was van het Amsterdam van toen.

Ze laat een groot aantal initiatieven en organisaties uit de jaren zeventig de revue passeren, van Wij Vrouwen Eisen tot Paarse September en Lesbian Nation, van Saarein en Xantippe tot Mama Cash, toegelicht en becommentarieerd door activistes die er zelf bij waren.

jonge vrouwelijke filmers

Aan het begin van de avond komen studentes van de Filmacademie aan het woord. Hoe zien jonge vrouwelijke filmers de filmwereld, de stad en hun rol daarin? Twee studentes van de Filmacademie, Kate Hummel en Laura Bokhoven, bieden ons een blik in hun doen en denken. Filmcriticus Dana Linssen (NRC Handelsblad) draagt een column voor.

stadsleven

Cinema Stadsleven is onderdeel van Stadsleven, een live talkshow en webmagazine over het leven in de stad, van het vinden van liefde of een woning, tot onze obsessie met gezondheid of discrimineren met data. De volgende editie (in Pakhuis de Zwijger) is op 19 oktober en gaat over ‘Dozen: Wat doet de bezorgeconomie met de stad?’

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z