Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Konijn en hert
  • Konijn en hert
  • Konijn en hert

Cinemini: Konijn en hert

Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders opent EYE de Cinemini-zaal. Kinderen tussen 2 en 6 jaar kunnen er iedere zondag terecht om animatiefilmpjes te kijken en te spelen, met hun ouders binnen handbereik.

Deze keer een filmprogramma waaronder korte films die onderdeel zijn van het project Grote Kunst voor Kleine Mensen; filmpjes van maximaal 3 minuten waarin vanuit de 'echte' wereld alle hoeken van de verbeelding worden opgezocht.

In deze Cinemini aflevering vier films uit de serie Grote kunst voor kleine mensen en aansluitend de film Konijn en hert.

Achter de kast
Persijn Broersen en Margit Lukacs (NL, 2005) - geen dialoog

Als je achter de kast gaat...zweef je in een sprookjesbos. Een bos met mos op de grond, eekhoorntjes en lantaarnpalen. De ene keer sneeuwt het in het bos. De andere keer is het een beetje eng in het bos. Het is donker, de maan schijnt en de rode paddenstoelen schieten uit de grond. Als je goed luistert....hoor je wolvengehuil. En de laatste keer word je vrolijk in het bos.

Dingen
Femke Schaap (NL, 2005) - geen dialoog

Al die dingen. Een theepot, een klomp, een voetbal. Een meloen, een speelgoedpaard, een gitaar. Eerst de zwarte schaduw, welk ding past erin?

Ik de jouwe, jij de mijne
Silvie Zijlmans (NL, 2005) - geen dialoog

De achtergrond is wit. Een donker jongetje lacht. Hij kijkt de andere jongen aan die heel blond is. Ze hebben beide een hemd aan, je ziet hun schouders. Ze blijven elkaar aankijken. Het blonde jongetje bijt op zijn lip, maar lacht ook. Het donkere jongetje straalt. Heel langzaam gaan hun hoofden naar elkaar toe. De blonde jongen wil een beetje stoer zijn, maar hij is ook verlegen. Hun voorhoofden raken elkaar, er is een ruisend geluid. Langzaam glijdt de lichte kleur van het blonde jongetje op neus en wangen van de donkere jongen. En andersom.

Sally
Luna Maurer en Roel Wouters (NL, 2005) - geen dialoog

De kamer is wit; de vloer, de wanden, het plafond. Allemaal witte vierkanten. Je kunt niet zien hoe groot het daar is. Zou je erin rond kunnen lopen? Er komt een knikker binnenrollen. Hij danst en draait en beweegt naar de hoek achterin.

Konijn en hert
Péter Vácz (HU, 2013) - geen dialoog

Hert is een dromer die Groot Denkt: hij wil een formule vinden om de getekende wereld waarin hij en Konijn leven naar de derde dimensie te tillen. Konijn blijft verbijsterd en alleen achter… Deze Hongaarse animatiefilm was eerder te zien op het Fantastisch Kinderfilm Festival en won prijzen over de hele wereld.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z