Cinemini: Konijn en hert

Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders opent Eye de Cinemini-zaal. Kinderen tussen 2 en 6 jaar kunnen er iedere zondag terecht om animatiefilmpjes te kijken en te spelen, met hun ouders binnen handbereik.

Deze keer een filmprogramma waaronder korte films die onderdeel zijn van het project Grote Kunst voor Kleine Mensen; filmpjes van maximaal 3 minuten waarin vanuit de 'echte' wereld alle hoeken van de verbeelding worden opgezocht.

In deze Cinemini aflevering: vier films uit de serie Grote kunst voor kleine mensen en aansluitend de film Konijn en hert.

 • Achter de kast (Persijn Broersen en Margit Lukacs, NL 2005, geen dialoog)Als je achter de kast gaat...zweef je in een sprookjesbos. Een bos met mos op de grond, eekhoorntjes en lantaarnpalen. De ene keer sneeuwt het in het bos. De andere keer is het een beetje eng in het bos. Het is donker, de maan schijnt en de rode paddenstoelen schieten uit de grond. Als je goed luistert....hoor je wolvengehuil. En de laatste keer word je vrolijk in het bos.
 • Dingen (Femke Schaap, NL 2005, geen dialoog)
  Al die dingen. Een theepot, een klomp, een voetbal. Een meloen, een speelgoedpaard, een gitaar. Eerst de zwarte schaduw, welk ding past erin?
 • Ik de jouwe, jij de mijne (Silvie Zijlmans, NL 2005, geen dialoog)
  De achtergrond is wit. Een donker jongetje lacht. Hij kijkt de andere jongen aan die heel blond is. Ze hebben beide een hemd aan, je ziet hun schouders. Ze blijven elkaar aankijken. Het blonde jongetje bijt op zijn lip, maar lacht ook. Het donkere jongetje straalt. Heel langzaam gaan hun hoofden naar elkaar toe. De blonde jongen wil een beetje stoer zijn, maar hij is ook verlegen. Hun voorhoofden raken elkaar, er is een ruisend geluid. Langzaam glijdt de lichte kleur van het blonde jongetje op neus en wangen van de donkere jongen. En andersom.
 • Sally (Luna Maurer en Roel Wouters, NL 2005, geen dialoog)
  De kamer is wit; de vloer, de wanden, het plafond. Allemaal witte vierkanten. Je kunt niet zien hoe groot het daar is. Zou je erin rond kunnen lopen? Er komt een knikker binnenrollen. Hij danst en draait en beweegt naar de hoek achterin.
 • Konijn en hert (Péter Vácz, HU 2013, geen dialoog)
  Hert is een dromer die Groot Denkt: hij wil een formule vinden om de getekende wereld waarin hij en Konijn leven naar de derde dimensie te tillen. Konijn blijft verbijsterd en alleen achter… Deze Hongaarse animatiefilm was eerder te zien op het Fantastisch Kinderfilm Festival en won prijzen over de hele wereld.

kind-op-schoot

Het kind-op-schoot kaartje is tijdelijk niet beschikbaar i.v.m. de maatregels rond COVID-19.

voor 09 aug 2020 10:30