Cinemini: Mijn moeder is een vliegtuig

In de Cinemini-zaal kunnen kinderen tussen 2 en 6 jaar iedere zondag terecht om animatiefilmpjes te kijken en te spelen, met hun ouders binnen handbereik. Dit keer een programma met animaties van de Russisch-Franse animatoren Joelia Aronova en Olesja Sjtsjoekina.

Joelia Aronova maakt met Mijn moeder is een vliegtuig een dromerige film over een heel bijzondere moeder; een moeder die een vliegtuig is! In haar film Een twee drie vertelt ze het verhaal van een boom zoals alle andere bomen, die op een dag laarzen aantrekt en gaat wandelen.

verliefd op een fiets

Olesja Sjtsjoekina tekent, knipt en plakt en maakt heldere, kleurrijke animaties met verhalen en beelden die ontroeren. In De olifant en de fiets is de olifant een straatveger die al z'n geld uitgeeft aan bananen. Als hij op een groot reclamebord een fiets ziet die helemaal zijn maat lijkt, is hij op slag verliefd. Hij moet en zal zo’n fiets hebben!

zeebenen

Van Olesja Sjtsjoekina is ook Zeebenen te zien, over een Russische zeeman die met echte zeebenen: eenmaal aan land blijkt hij enorme wiebelbenen te hebben.

voor 23 feb 2020 10:30